Αρχική Videos “Μας πιέζουν να διαπραγματευτούμε με τους όρους της Μόσχας”

“Μας πιέζουν να διαπραγματευτούμε με τους όρους της Μόσχας”

0

Κατηγορηματικός ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα αν δεν γίνει με τους δικούς του όρους, ήταν με δηλώσεις που έκανε ο γραμματέας του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αλεξέι Ντανίλοφ. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει μια «εκστρατεία πίεσης» στην οποία εμπλέκονται πολλές άλλες χώρες για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Θέλω να συνειδητοποιήσετε ότι αυξάνουν τις εντάσεις για να μας κάνουν να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους όρους της Ρωσίας.  Κανείς δεν θα ξεπουλήσει τα εθνικά μας συμφέροντα, ανεξάρτητα από το πόσοι εκπρόσωποι άλλων χωρών που εμπλέκονται σε αυτήν την κατάσταση θέλουν να συμβεί αυτό», είπε χαρακτηριστικά αλλά δεν κατονόμασε αξιωματούχους ή έθνη από τα οποία προέρχεται αυτή η πίεση.

Το Κίεβο, όπως προκύπτει, είναι αποφασισμένο να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των εδαφών που θεωρεί ότι είναι δικά του ενώ ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι έχει υπογράψει  σε νόμο την απαγόρευση των συνομιλιών, μη επιτρέποντας οποιαδήποτε εμπλοκή με τη Ρωσία όσο ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι στην εξουσία. Ρώσοι αξιωματούχοι από τη δική τους πλευρά, έχουν υποστηρίξει ότι η στάση της Ουκρανίας, ουσιαστικά  διατάχθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, οι οποίοι επιδιώκουν να επιφέρουν μια « στρατηγική ήττα» στη Μόσχα, ανεξάρτητα από το πόσες ζωές Ουκρανών χάνονται. Η Ρωσία θεωρεί ότι οι εχθροπραξίες αποτελούν μέρος ενός δυτικού πολέμου αντιπροσώπων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments