Αρχική Επικαιρότητα Κύμα επιστολών διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών στην Νίκη Κεραμέως

Κύμα επιστολών διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών στην Νίκη Κεραμέως

0
Hellenic Parliament - Discussion on the multibill proposed by the Ministry of Education, in Athens, on June 10, 2020 / Ολομέλεια - Βουλή. Συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, στην Αθήνα, στις 10 Ιουνίου, 2020
Dodekanisos

Οργισμένοι γονείς και μαθητές αποστέλλουν επιστολές διαμαρτυρίας στην Νίκη Κεραμέως, καθώς λόγω Ε.Β.Ε θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων.

Χιλιάδες είναι οι αριστούχοι μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων, που θα μείνουν αναγκαστικά εκτός σχολών προτιμήσεών τους λόγω Ε.Β.Ε. Αγανακτισμένοι γονείς μην μπορώντας να ανεχτούν την καταφανέστατη αδικία απέστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μάλιστα ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στην υπουργό παιδείας και ζητά να μην εφαρμοσθεί η Ε.Β.Ε για το έτος 2021. 

Συγκεκριμένα όπως μεταφέρει το «alfavita.gr» άριστοι μαθητές που πέτυχαν επιδόσεις της τάξης των 18 και 19 χιλιάδων ακόμα και άνω των 20 χιλιάδων μορίων, μένουν εκτός σχολών εξαιτίας της Ε.Β.Ε!

Οι αγανακτισμένες επιστολές αριστούχων μαθητών/μαθητριών στην Κεραμέως

«Συγχαρητήρια λοιπόν. Τα καταφέρατε. Με αποκλείσατε με γενική βαθμολογία πάνω από 17. Πέτυχε η μεταρρύθμισή σας, λοιπόν. Μπορείτε να είστε περήφανη!», αναφέρει μαθήτρια του Γενικού Λυκείου του Αγρινίου.

Ενώ μία ακόμα μαθήτρια αναφέρει σε επιστολή της: «Είμαι 18 χρονών και έχω ένα όνειρο. Να σπουδάσω Aρχιτεκτονική και να γίνω αρχιτέκτονας. Δούλεψα σκληρά και στοχευμένα όλη αυτή την ιδιαίτερη covid χρονιά και συγκέντρωσα 18.900 μόρια. Με την Ε.Β.Ε που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής μου χρονιάς και όχι εκ των προτέρων και με το 14 που πήρα στο ελεύθερο σχέδιο, μου απομένει η επιλογή μόνο τριών σχολών αρχιτεκτονικής. Αμφιβάλλω αν θα περάσω σε κάποια από αυτές, καθώς εκεί θα συσσωρευτούν όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υψηλές βαθμολογίες και έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα, οι οποίοι είναι πολλοί. Βλέπω ότι θα μείνουν πολλές κενές θέσεις στις άλλες σχολές ή θα περάσουν υποψήφιοι που έχουν χαμηλότερη βαθμολογία από μένα στα μαθήματα».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments