Αρχική Videos “Κρεμόμαστε από μια λεπτή κλωστή, όπως και στον ψυχρό πόλεμο!”

“Κρεμόμαστε από μια λεπτή κλωστή, όπως και στον ψυχρό πόλεμο!”

0

Νέες βαρυσήμαντες δηλώσεις έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ, αυτή τη φορά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής: «Είναι προφανές σε οποιονδήποτε αμερόληπτο παρατηρητή ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει τους κατοίκους των περιοχών που αρνήθηκαν να δεχτούν τα αποτελέσματα του αιματηρού πραξικοπήματος τον Φεβρουάριο του 2014 και εναντίον των οποίων οι πραξικοπηματίες εξαπέλυσαν πόλεμο».

Για τις στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, είπε: «Η Ρωσία εξήγησε ξεκάθαρα τι επιδιώκει στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης: να εξαλείψει τις απειλές για την ασφάλειά που εγκυμονούν οι κινήσεις του ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια στα σύνορα και να προστατεύσει τους ανθρώπους που έχουν στερηθεί τα δικαιώματά τους, παρά τις πολυμερείς συμβάσεις. Εμείς θέλαμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας από τις άμεσες απειλές εξόντωσης και απέλασης από το καθεστώς του Κιέβου. Πολεμάμε, λοιπόν, στα εδάφη όπου ζούσαν οι πρόγονοί τους για αιώνες».

«Όπως και στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, κρεμόμαστε από μια λεπτή κλωστή. Η κατάσταση επιδεινώνεται από την απώλεια της πίστης στην πολυμερή προσέγγιση, δεδομένου ότι η χρηματοπιστωτική και οικονομική επιθετικότητα της Δύσης καταστρέφει τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν εγκαταλείψει τη διπλωματία και απαιτούν μια αναμέτρηση στο πεδίο της μάχης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments