Αρχική Videos Κρατηθείτε, έρχονται νέες «τρελές» αυξήσεις στα τρόφιμα!

Κρατηθείτε, έρχονται νέες «τρελές» αυξήσεις στα τρόφιμα!

0
Dodekanisos

Νέες τρομακτικές αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων βλέπει ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης. Ο ίδιος που είναι ιδιοκτήτης μεγάλων Super Market στις ΗΠΑ προειδοποίησε ότι εταιρείες Κολοσσοί όπως Nabisco, η PepsiCo και η Coca-Cola ετοιμάζονται να κάνουν νέες αυξήσεις. Μιλώντας στο Fox Business έκανε λόγο για αύξηση 10% και τόνισε ότι η αυξητική τάση δεν θα μειωθεί σύντομα».

Ο Κατσιματίδης ανέφερε τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τα σημεία συμφόρησης της αλυσίδας εφοδιασμού που μαστίζουν αυτήν τη στιγμή τα σούπερ μάρκετ και άλλους λιανοπωλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ίδιος τόνισε και τα εξής: «Βλέπω τις τιμές των τροφίμων να ανεβαίνουν τρομερά επειδή οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών τροφίμων θέλουν να είναι μπροστά από την καμπύλη». Εννοείτε ότι η οποιαδήποτε αύξηση των τροφίμων στην Αμερική, πρόκειται να επηρεάσει δραματικά και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως βέβαια και την Ελλάδα οι πολίτες της οποίας ήδη αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ήταν σε θέση να ωθήσει την Walmart, τη FedEx και την UPS να δεσμευτούν να προσθέσουν περισσότερες βάρδιες για να ανακουφίσουν τα ζητήματα αποστολής. Το λιμάνι του Λος Άντζελες δεσμεύτηκε επίσης για βάρδιες όλο το 24ωρο, ανέφερε επίσης η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, οι καταναλωτές πληρώνουν σημαντικά περισσότερα για αγαθά και υπηρεσίες, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εργασίας. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ένας βασικός δείκτης πληθωρισμού που μετρά το ποσό που πληρώνουν οι Αμερικανοί για αγαθά και υπηρεσίες, αυξήθηκε περίπου 0,4 % τον Σεπτέμβριο, αυξημένος κατά 5,4 % σε ετήσια βάση. Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί πληρώνουν περίπου 42 τοις εκατό περισσότερο κατά μέσο όρο για ένα γαλόνι αερίου από ό, τι ένα χρόνο πριν, δείχνουν τα δεδομένα. Πληρώνουν επίσης 10,5 τοις εκατό περισσότερα για αυγά, κρέας, πουλερικά και ψάρια. 4 τοις εκατό περισσότερο για καφέ. 19 τοις εκατό περισσότερο για το μπέικον. 6 τοις εκατό περισσότερο για φυστικοβούτυρο. 27 τοις εκατό περισσότερο για προπάνιο, κηροζίνη και καυσόξυλα. 5,2 τοις εκατό περισσότερο για την ηλεκτρική ενέργεια. 24,4 τοις εκατό περισσότερο για μεταχειρισμένα οχήματα. και 7,1 τοις εκατό περισσότερο για συσκευές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments