Καταρρέει το δολάριο, οι χώρες αναζητούν άλλο νόμισμα στο παγκόσμιο εμπόριο

0
Dodekanisos

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ έπεσε κάτω από το επίπεδο των 100 για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω αναφορών ότι βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Το νόμισμα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας έναντι μιας ομάδας ξένων νομισμάτων εν όψει της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα γίνει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο «δείκτης δολαρίων ΗΠΑ» (USDX), που μετρά την αξία του δολαρίου σε σχέση με ένα καλάθι ξένων νομισμάτων, εμφανίστηκε τελευταία φορά στα 101,98 δολάρια, κοντά στο χαμηλό των 101,73 δολαρίων την Παρασκευή 4 Αυγούστου. Τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν ότι ο βασικός πληθωρισμός των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4,7% σε ετήσια βάση. Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να χρειαστεί να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω μιας «ακόμη σφιχτής» αγοράς εργασίας.

Αυτές οι εξελίξεις εκτυλίσσονται στο πλαίσιο της αποδολαριοποίησης στο παγκόσμιο εμπόριο και στις χρηματοοικονομικές πράξεις με στροφή σε εναλλακτικές μεθόδους ανταλλαγής, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών νομισμάτων και των εγχώριων συστημάτων πληρωμών. Αυτήν τη στιγμή, πολλές χώρες ετοιμάζονται να απομακρυνθούν από το δολάριο και να καταργήσουν τη χρήση του αμερικανικού νομίσματος στις εμπορικές συναλλαγές . Αυτές οι χώρες είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία καθώς και η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments