Σοκαριστική καταγγελία Ζαχάροβα για παράνομες μεταμοσχεύσεις οργάνων

0
Dodekanisos

Μια σοκαριστική τοποθέτηση έκανε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δίνοντας έτσι και μια άλλη πτυχή στοn Ρωσο Ουκρανικό πόλεμο. Επεσήμανε πως ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου, μια Αλβανική εθνικιστική στρατιωτική οργάνωση εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά με διαφορετικό όνομα. Υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα να είναι παρούσα στην Ουκρανία ως μισθοφορική οργάνωση η οποία ενδέχεται να παίζει ρόλο στις παράνομες μεταμοσχεύσεις οργάνων νεκρών στρατιωτών!

«Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Ουκρανία ακολουθήθηκε από σκάνδαλα σχετικά με την παράνομη εξαγωγή οργάνων από τα σώματα των νεκρών, γεγονός που επιδείνωσε την κοινωνικοοικονομική κατάσταση στη χώρα, επεσήμανε η Ζαχάροβα. Σύμφωνα με αυτήν, ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε το 2014 ότι πτώματα ανθρώπων με αφαιρεμένα εσωτερικά όργανα βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους σε περιοχές μάχης και ότι πιθανότατα ήταν θύματα παράνομων μεταμοσχεύσεων».

«Δεν είναι εύκολο να το πιστέψεις, αλλά όπως ισχυρίζονται όσοι πουλάνε, μια καρδιά μπορεί να παραδοθεί γρήγορα με 25.000 ευρώ και ένα νεφρό με 12.000», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι ιδιοκτήτες ή συνεργάτες αυτού του «καταστήματος» μπορεί να είναι άνθρωποι από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου».

«Όσοι τώρα φωνάζουν ότι όλα αυτά δεν μπορούν και ότι δεν είναι αλήθεια, θέλω να υπενθυμίσω ότι η μεταθανάτια δωρεά και πώληση οργάνων στο εξωτερικό νομιμοποιείται στην Ουκρανία», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι είναι πραγματικά περίεργο που τα μέλη του Η ομάδα του Ζελένσκι δεν ενδιαφέρεται για αυτές τις πληροφορίες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments