“Η Αλγερία …αδειάζει τη Δύση, αντίθετη σε οποιαδήποτε επέμβαση στο Νίγηρα!

0
Dodekanisos

Κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στο Νίγηρα είναι η Αλγερία. Είναι κάτι που μετέδωσε η Αλγερινή τηλεόραση μεταφέροντας τοποθέτηση του προέδρου Αμπντελματζίντ Τεμπούν. «Η στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα θα μπορούσε να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή του Σαχέλ. Η Αλγερία δεν θα χρησιμοποιήσει βία εναντίον των γειτόνων της!», δήλωσε ο πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters.

Η Δύση και ειδικά η Γαλλία είχαν δώσει στο Νίγηρα προθεσμία για να απελευθερώσει και να επιστρέψει στην εξουσία τον φιλοδυτικό Πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ διαφορετικά θα αντιμετωπίσει στρατιωτική επέμβαση. Το σχέδιο της Δύσης, ήταν, να «επέμβει στρατιωτικά» στους αποικισμένους γείτονές της (Νιγηρία, Τσαντ, Μπενίν, Αλγερία. Ωστόσο, το Τσαντ και η Αλγερία απέρριψαν τη συγκεκριμένα προοπτική ενώ επίσημα το Σάββατο και η Νιγηρία απέρριψε στη Γερουσία την πρόταση του προέδρου της να επιτεθεί στον Νίγηρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίγηρας έχει δημιουργήσει στρατιωτική συμμαχία με την Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και τη Γουινέα, ώστε να μπουν και αυτές στον πόλεμο εάν οι γείτονές τους επέμβουν στρατιωτικά. Παράλληλα, τα στρατεύματα της ομάδας Βάγκνερ έχουν αναπτυχθεί ήδη στην περιοχή με διεθνή μέσα να μεταδίδουν πως ο Πριγκόζιν ανέφερε ότι οι δυνάμεις είναι αναπτυγμένες και έτοιμες να υπερασπιστούν το Νίγηρα σε περίπτωση επίθεσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments