“Κάψτε τη Γάζα τώρα!”, νέες εμπρηστικές δηλώσεις από το Ισραήλ…

0
Dodekanisos

Ο αντιπρόεδρος της Κνεσέτ προέτρεψε τον ισραηλινό στρατό να «κάψει» τη Λωρίδα της Γάζας και να μην επιτρέψει κανένα καύσιμο στον παλαιστινιακό θύλακα, εκτός εάν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που κρατά η Χαμάς.
«Όλη αυτή η ενασχόληση με το αν υπάρχει ή όχι Διαδίκτυο στη Γάζα δείχνει ότι δεν έχουμε μάθει τίποτα. Είμαστε πολύ ανθρώπινοι», έγραψε στο X (πρώην Twitter) την Παρασκευή ο Νισίμ Βατούρι, μέλος του κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Κάψε τη Γάζα τώρα, τίποτα λιγότερο! Μην επιτρέπετε την είσοδο καυσίμων, μην αφήνετε νερό μέχρι να επιστραφούν οι όμηροι!».
Τα σχόλια του Βατούρι είναι τα τελευταία σε μια σειρά εμπρηστικών δηλώσεων από Ισραηλινούς πολιτικούς σχετικά με τη συνεχιζόμενη επιχείρηση στη Γάζα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Νετανιάχου ανέστειλε τον υπουργό Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amihai Eliyahu από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, αφού πρότεινε τη χρήση πυρηνικών όπλων κατά του παλαιστινιακού θύλακα.
Η Χαμάς πήρε περισσότερους από 200 ομήρους κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, η οποία σκότωσε περίπου 1.200 ανθρώπους, κυρίως άμαχους. Το Ισραήλ απάντησε στην εισβολή ξεκινώντας μια εκστρατεία βομβαρδισμού και μια χερσαία εισβολή στη Γάζα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments