“Η Ουκρανία παρά τη Δυτική βοήθεια είναι μια διαλυμένη χώρα!”

0
Dodekanisos

Η Ουκρανία είναι χρεοκοπημένη και η χώρα δεν είναι σε θέση να καλύψει μόνη της το δημοσιονομικό της έλλειμμα, καθώς βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στη δυτική βοήθεια, δήλωσε την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός Νικολάι Αζάροφ. Ο πρώην πολιτικός υποστήριξε ότι η οικονομική κρίση στην Ουκρανία ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό και η χρεοκοπία της χώρας είχε ήδη καταγραφεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αφερεγγυότητα της Ουκρανίας εκδηλώνεται στο γεγονός ότι η χώρα αδυνατεί να γεμίσει τον προϋπολογισμό της.

«Το 75% του προϋπολογισμού δανείζεται ή χορηγεί κεφάλαια! Και έφτασαν σε τέτοιο σημείο που οι μισθοί τον Οκτώβριο εξαρτώνται από το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μεταφέρει εγκαίρως την υποσχεθείσα βοήθεια ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ», έγραψε ο Αζάροφ στο Facebook. Εν τω μεταξύ, το δημόσιο χρέος εκτινάσσεται στα ύψη και το έλλειμμα του προϋπολογισμού διευρύνεται παρά τη δυτική βοήθεια, σύμφωνα με τον Αζάροφ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας αναθεώρησε την πρόβλεψη του τρέχοντος δημοσιονομικού ελλείμματος στο 20,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος αντί του 19,8% που αναμενόταν προηγουμένως, σε αυτή που θα ήταν η χειρότερη επίδοση από το 1992.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments