Οι Ρώσοι σκληραίνουν τη στάση τους κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

0
Dodekanisos

Εντελώς διαφορετικό δρόμο σε σχέση με τη Δύση αναφορικά με το θέμα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ εξακολουθεί να τραβάει η Ρωσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως γράφουν διάφορα ειδησεογραφικά site, το Ρωσικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι κατέθεση αγωγή
στο Ανώτατο Δικαστήριο για να χαρακτηρίσει το «διεθνές δημόσιο κίνημα ΛΟΑΤΚΙ» ως εξτρεμιστικό και να θέσει εκτός νόμου τις δραστηριότητές του εντός της Ρωσίας.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, το υπουργείο υποστήριξε ότι «το κίνημα LGBT» έχει εμπλακεί σε διάφορες δραστηριότητες που το χαρακτηρίζουν ως «εξτρεμιστική ομάδα». Συγκεκριμένα, σπέρνει «κοινωνική και θρησκευτική διχόνοια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιες ακριβώς ομάδες θα επηρέαζε η πιθανή απαγόρευση και εάν ο χαρακτηρισμός «εξτρεμιστικός» θα είχε οποιεσδήποτε συνέπειες για την ίδια την LGBT ιδεολογία. Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει σταδιακά αυστηροποιήσει τη νομοθεσία της με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της «ιδεολογίας LGBT». Το 2013, κήρυξε παράνομη την «LGBTQ προπαγάνδα» που θεωρείται ότι απευθύνεται σε ανηλίκους. Η απαγόρευση ενισχύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν υιοθετήθηκε νομοθεσία που θεσπίζει υψηλά πρόστιμα σε όποιον κριθεί ένοχος για προώθηση «μη παραδοσιακών σεξουαλικών αξιών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments