“Η σύλληψη του Πούτιν θα σημαίνει …πόλεμο με τη Ρωσία”

0
Dodekanisos

Ο Cyril Ramaphosa, πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, προειδοποίησε με δηλώσεις που έκανε ότι η εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του ΔΠΔ για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής BRICS του επόμενου μήνα στο Γιοχάνεσμπουργκ, θα σήμαινε κήρυξη πολέμου με τη Μόσχα.
«Η Ρωσία έχει καταστήσει πολύ σαφές ότι η σύλληψη του εν ενεργεία προέδρου της θα ισοδυναμούσε με πόλεμο», ανέφερε ο Ραμαφόζα.  «Θα ήταν αντίθετο με το Σύνταγμά μας να διακινδυνεύσουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία».
Ως μέλος του ΔΠΔ, η Νότια Αφρική υποχρεούται να συμμορφώνεται με τις εντολές του δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του Μαρτίου για τη σύλληψη του Πούτιν για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, η χώρα είναι αυτή που φιλοξενεί την φετινή σύνοδο κορυφής BRICS και έχει επιδιώξει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Ο Ραμαφόσα αντιστάθηκε στην πίεση των ΗΠΑ να καταδικάσει τη Μόσχα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, διατηρώντας ουδετερότητα στο θέμα και έχει προτείνει ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά βοήθησε στην πυροδότηση της κρίσης. Σημειώνεται ότι το ηγετικό κόμμα της αντιπολίτευσης της Νότιας Αφρικής, η Δημοκρατική Συμμαχία απαίτησε από την κυβέρνηση να συλλάβει τον Πούτιν και να τον παραδώσει στο ΔΠΔ εάν πατήσει το πόδι του στη χώρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments