Εξαντλούνται τα κονδύλια της ΕΕ προς την Ουκρανία

0
Dodekanisos

Το επίπεδο υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία στον στρατό έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο που ο προϋπολογισμός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (EPF) θα εξαντληθεί σύντομα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ. Το ταμείο ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2021 ως μέρος του ρόλου της ΕΕ ως «παγκόσμιου παρόχου ασφάλειας», με προϋπολογισμό 5,69 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2021-2027.

Παρόλα αυτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο ταμείο 22,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναπλήρωση των στρατιωτικών της αποθεμάτων στην Ουκρανία, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση. Η έκθεση, η οποία επικαλείται διπλωμάτες με γνώση του θέματος, αναφέρει ότι η ΕΕ θα προτείνει τη δημιουργία του ταμείου, το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 20 δισ. ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών. εγκριθεί έως το φθινόπωρο.

Πέρυσι, τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν το EPF για να χρηματοδοτήσουν μέρος των στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία. Στα τέλη Δεκεμβρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση του EPF κατά 2 δισ. ευρώ, με πιθανότητα περαιτέρω αύξησης σε μεταγενέστερο στάδιο. Στα τέλη Ιουνίου, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε για δεύτερη αύξηση κατά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments