Αρχική Videos Η Ρωσία απαιτεί την απελευθέρωση του Μητροπολίτη Παύλου

Η Ρωσία απαιτεί την απελευθέρωση του Μητροπολίτη Παύλου

0

Εξοργισμένο δηλώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας με την απόφαση για τον κατ’ οίκον περιορισμό του Μητροπολίτη Παύλου, ανώτερου επισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι ανησυχεί για την υγεία του. Σε δήλωση του, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει και πάλι την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της Ουκρανικής κυβέρνησης να απομακρύνει τους μοναχούς από το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.

Η Μόσχα ανησυχεί για τους μοναχούς και τους ιερείς, οι οποίοι όπως αναφέρει «αντιμετωπίζουν την απειλή μιας φυσικής και ηθικής καταστολής» και ισχυρίστηκε ότι η σύλληψη του Παύλου ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θρησκευτικής δίωξης».
Η Ρωσία ζήτησε την απελευθέρωση του Μητροπολίτη Παύλου ο οποίος, κρατείται σε κατ’ οίκον περιορισμό «με ηλεκτρονικά δεσμά», καθώς του έχει τοποθετηθεί ειδικό βραχιολάκι στο πόδι.

«Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Μητροπολίτη Πάβελ και να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ άλλων. Κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι προσέβαλε το κυβερνών συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας αρνούμενος να τους συναντήσει και αγνοώντας εκατομμύρια ανθρώπους που υποστηρίζουν την εκκλησία στην Ουκρανία. «Το καθεστώς του Κιέβου εντείνει πεισματικά την πολιτική του ηθικού τρόμου κατά των πολιτών και των πιστών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments