Αρχική Videos “Δεν θα αφήσουμε το ΝΑΤΟ να μας σύρει σε άμεση σύγκρουση με...

“Δεν θα αφήσουμε το ΝΑΤΟ να μας σύρει σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία”

0

Την ίδια γραμμή σε σχέση με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ αναφορικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία κρατάει η Ουγγαρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Πίτερ Σιγιάρτο, τόνισε και πάλι ότι «η Ουγγαρία δεν πρόκειται να υποστηρίξει καμία απόφαση του ΝΑΤΟ η οποία μπορεί να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία». Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής:

«Θεωρούμε θεμελιώδες το προηγούμενο ψήφισμα του ΝΑΤΟ ότι δεν εμπλέκεται στον πόλεμο της Ουκρανίας. Πρέπει να σεβαστούμε αυτήν την απόφαση και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αποφύγουμε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», είπε ο Σιγιάρτο, ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Οτιδήποτε παρεκκλίνει από αυτό και εγκυμονεί κίνδυνο πυροδότησης σύγκρουσης με τη Ρωσία καθιστώντας το ΝΑΤΟ συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι απαράδεκτο για εμάς. Ως εκ τούτου, θα εξετάσουμε κάθε πρόταση στη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους από αυτή τη σκοπιά για να δούμε αν το ΝΑΤΟ τηρεί την προηγούμενη απόφασή του», είπε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Szijjarto ανακοίνωσε ότι οι προετοιμασίες για τη σύνταξη εγγράφων για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που έχει προγραμματιστεί για τις 11-12 Ιουλίου στο Βίλνιους, έχουν ήδη ξεκινήσει. Έχοντας αυτό υπόψη, διαβεβαίωσε ότι η Ουγγαρία θα παρακολουθεί τυχόν παραβιάσεις της «βασικής απόφασης» σχετικά με τη μη εμπλοκή του ΝΑΤΟ ως συμμαχίας σε οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Szijjarto, αυτό είναι υποχρεωτικό αφού «οποιαδήποτε άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας ισοδυναμεί με την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου και με κίνδυνο πυρηνικού πολέμου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments