“Η πτώση των ποσοστών γεννήσεων είναι …κάτι καλό για τον πλανήτη”

0
Dodekanisos

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2002 έχει φθάσει ο αριθμός των γεννήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που είχαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο καιρό. Μια πρώην κυβερνητική σύμβουλος όμως είπε ότι «αυτό είναι καλό για τον πλανήτη μας. Τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) έδειξαν ότι πέρυσι υπήρχαν 605.479 γεννήσεις γεννήσεων στην Αγγλία και την Ουαλία, ο χαμηλότερος αριθμός εδώ και 20 χρόνια. Η μείωση είναι μέρος της μακροπρόθεσμης μείωσης του αριθμού των γεννήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Η καθηγήτρια Sarah Harper CBE, ιδρύτρια και διευθύντρια του Ινστιτούτου Οξφόρδης για τη Γήρανση του Πληθυσμού και πρώην κυβερνητική σύμβουλος, είπε ότι η πτώση των ποσοστών γεννήσεων στη Δύση «είναι κάτι καλό» και θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της «γενικής υπερκατανάλωσης που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Μιλώντας στην Telegraph τόνισε τα εξής: «Νομίζω ότι είναι καλό που οι χώρες υψηλού εισοδήματος και υψηλής κατανάλωσης του κόσμου μειώνουν τον αριθμό των παιδιών που κάνουν. Είμαι αρκετά θετική σε αυτό. Η μείωση του ποσοστού γεννήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αναπόφευκτη και συμβαδίζει με τις τάσεις σε άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες, καθώς θα δούμε μικρότερους πληθυσμούς σε χώρες υψηλού εισοδήματος στο μέλλον. Απλώς θα είναι μια τάση του 21ου αιώνα και αυτό θα είναι πραγματικά καλό για τη γενική συνολική υπερκατανάλωση που έχουμε αυτή τη στιγμή και τον πλανήτη μας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments