“H Γερμανία θα στηρίξει το Κίεβο για τα επόμενα 10 χρόνια”

0
Dodekanisos

Η Γερμανία είναι αποφασισμένη να στηρίξει το Κίεβο για την επόμενη δεκαετία», είπε με δηλώσεις που έκανε ο Ταξίαρχος Κρίστιαν Φρόντινγκ! Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι «η Γερμανία θα διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα ανακαταλάβει όλα τα εδάφη εντός των συνόρων της του 1991». Οι τοποθετήσεις του έγιναν στο φόρουμ της Γιάλτας για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική (YES).

Ο ίδιος τόνισε και τα εξής:
«Έχουμε την υποστήριξη του κοινοβουλίου μας… για τη στρατιωτική μας υποστήριξη στους Ουκρανούς φίλους μας μέχρι το έτος 2032. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μακροπρόθεσμη υποστήριξη. Και είμαστε έτοιμοι να βρούμε χρόνο… σύμμαχό μας, και όχι ο χρόνος να γίνει σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ρωτήθηκε εάν η Γερμανία ήταν έτοιμη να υποστηρίξει την Ουκρανία εάν οι εχθροπραξίες με τη Ρωσία κατέληγαν σε «μακροχρόνιο πόλεμο» που θα διαρκέσει αρκετά ακόμη χρόνια. Ο Γερμανός στρατιωτικός αξιωματούχος απάντησε λέγοντας ότι δεν ήταν ρεαλιστικό να αναμένεται η σύγκρουση να τελειώσει στο εγγύς μέλλον.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αποκάλυψε ότι το Βερολίνο θα επικεντρωθεί στην παροχή στην Ουκρανία πυροβολικού, πυρομαχικών και συστημάτων αεράμυνας. Διευκρίνισε ότι η Γερμανία σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα στα όπλα που είναι πιθανό να είναι «άμεσα αποτελεσματικά» στο πεδίο της μάχης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments