“Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει όλο της το έδαφος!”

0
Dodekanisos

Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει όλο της το έδαφος εάν αποφασίσει να συνεχίσει τις μάχες, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνέντευξή του σε Ουκρανή δημοσιογράφο στο youtube, προσθέτοντας ότι τον πoνάει που βλέπει μια χώρα με τόσες δυνατότητες να καταστρέφεται από ολιγάρχες. Προς το τέλος μιας δίωρης συνέντευξης στο YouTube στο Μινσκ, η Ουκρανή δημοσιογράφος Νταϊάνα Πάντσενκο ρώτησε τον Λουκασένκο τι πρέπει να κάνει η Ουκρανία για να διατηρήσει το κράτος της.

«Το πρώτο βήμα είναι να τερματιστεί ο πόλεμος», απάντησε ο Λουκασένκο. «Ναι, μπορείτε να συνεχίσετε να πολεμάτε για αυτά τα εδάφη», είπε, δείχνοντας το Donbass, το Kherson και το Zaporozhye στον χάρτη. «Δεν σας λέω να τα παρατήσεετε. Αλλά επιλέξτε άλλη μέθοδο. Εάν πολεμήσετε για αυτά τα εδάφη, θα τα χάσετε», πρόσθεσε, δείχνοντας περιοχές πιο δυτικά.
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας επιμένει να αποκαταστήσει τα σύνορά της του 1991, εννοώντας το Ντόνετσκ, το Λούγκανσκ, τη Χερσώνα και το Ζαπορόζιε -που ψήφισαν για ένταξη στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2022- και την Κριμαία, που το έπραξε το 2014, ως απάντηση στο πραξικόπημα στο Κίεβο
Δείχνοντας έναν χάρτη, ο Λουκασένκο εξήγησε ότι η Ρωσία μπορεί να «σπάσει» τον ουκρανικό στρατό στο μέτωπο και στη συνέχεια να προχωρήσει για να αποκόψει το Κίεβο από τη θάλασσα καταλαμβάνοντας την Οδησσό, ενώ η Πολωνία θα «τρίβει τα χέρια της με χαρά» και θα κινηθεί στις δυτικές περιοχές με την υποστήριξη των ΗΠΑ. «Η Ουκρανία όπως την ξέρουμε θα πάψει να υπάρχει», πρόσθεσε. Ο κύριος στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ήδη επιτευχθεί, είπε ο Λουκασένκο νωρίτερα στη συνέντευξη, εξηγώντας ότι η Μόσχα δεν μπορεί να δεχτεί ένα επιθετικό και εχθρικό καθεστώς στο κατώφλι της..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments