“Είτε στρέψτε τα όπλα εναντίον του Κιέβου, είτε παραδοθείτε!”

0
Dodekanisos

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει είτε να στρέψουν τα όπλα τους στο καθεστώς του Κιέβου είτε να τα παρατήσουν.
«Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους Ουκρανούς στρατιωτικούς που είναι πεπεισμένοι για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ληστρικής χούντας που έχει καταλάβει τη χώρα τους είτε να στρέψουν τα όπλα εναντίον της είτε να παραδοθούν στις δυνάμεις μας», τόνισε η Ζαχάροβα, σε μια δήλωση που αναρτήθηκεστον ιστότοπο του υπουργείου.

“Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ανθρωπιστική και αξιοπρεπής μεταχείριση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού θα ήταν εγγυημένη, είπε η Ζαχάροβα. Το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να βομβαρδίζει ρωσικές πόλεις και χωριά χρησιμοποιώντας όπλα του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων απαγορευμένων πυρομαχικών διασποράς, με αποτέλεσμα θανάτους αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις αρχές Ιουλίου ότι θα στείλουν εκατοντάδες χιλιάδες βόμβες διασποράς στην Ουκρανία για να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη αντεπίθεση της χώρας. Οι βόμβες διασποράς θα εκτοξευθούν από οβίδες και έχουν σκοπό να ενισχύσουν τις ουκρανικές δυνάμεις. Η ανακοίνωση ήρθε αφού η χώρα έχασε πάνω από 43.000 στρατιώτες της και σχεδόν 4.900 στρατιωτικά της οχήματα. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν παράσχει σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποστήριξη από τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τη ρωσική ανωτερότητα , εγείροντας ανησυχίες για την εξασθένιση του ενδιαφέροντος της Δύσης για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments