“Τα βιολογικά όπλα αποτελούν ειδικότητα των Αμερικανών”

0
Dodekanisos

Νέα “καρφιά” εξαπέλυσε η Κίνα προς την Αμερική, κάτι που αποδεικνύει ξεκάθαρα πως οι σχέσεις των δυο χωρ΄’ων βρίσκονται ουσιαστικά σε τεντωμένοσ χοινί. Αυτή τη φορά, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin, σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση του Πενταγώνου για βιολογικές απειλές, είπε ότι “οι ΗΠΑ συμμετέχουν σε βιοστρατιωτική δραστηριότητα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο”.

Το Υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, χαρακτηρίζει την Κίνα ως τη βασική μακροπρόθεσμη απειλή λόγω των εξελίξεών της στον τομέα των βιολογικών όπλων , ωστόσο οι Κινέζοι δεν συμφωνούν καθόλου με αυτές τις αιτιάσεις, αντιστρέφοντας τις κατηγορίες. «Όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που πραγματοποιούν τις περισσότερες βιοστρατιωτικές δραστηριότητες στον κόσμο, πραγματοποιούν τις περισσότερες ενέργειες που εγείρουν αμφιβολίες», είπε ο Wang στους δημοσιογράφους.
Οι ΗΠΑ συχνά κατασκευάζουν αναφορές για τις λεγόμενες απειλές για γεωπολιτικούς σκοπούς «για να αποτρέψουν και να καταστείλουν άλλες χώρες, για να προστατεύσουν τα ηγεμονικά τους συμφέροντα», είπε ο διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι έτσι η Ουάσιγκτον προκαλεί αντιπαράθεση και βλάπτει το παγκόσμιο σύστημα διαχείρισης βιοασφάλειας.
Η Κίνα υποστηρίζει τη διεθνή κοινότητα στην επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα και καλεί τις ΗΠΑ να εκπληρώσουν αποτελεσματικά τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, είπε ο Wang.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments