“Η Ουκρανία είναι χωρίς αμφιβολία …η Ρωσία!”

0
Dodekanisos

Η Ουκρανία βρίσκεται στη σφαίρα των ρωσικών στρατηγικών συμφερόντων και δεν έχει μέλλον με καμία άλλη ιδιότητα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος λαός θεωρεί την Ουκρανία μέρος του ευρύτερου ρωσικού πολιτισμού, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος σε ομιλία του σε μια διάσκεψη νεολαίας στο Σότσι τη Δευτέρα. Η Μόσχα θεωρεί ότι είναι το «μαλακό υπόβαθρο» της χώρας, από το οποίο δεν πρέπει να επιτρέπεται να προβάλλεται καμία απειλή για τη Ρωσία.

«Τα εδάφη και στις δύο όχθες του ποταμού Δνείπερου είναι αναφαίρετο μέρος των ρωσικών στρατηγικών ιστορικών συνόρων», είπε, χρησιμοποιώντας τον όρο που προτιμά για αυτό που συνήθως είναι γνωστό ως «σφαίρα επιρροής» στη γεωπολιτική. «Όλες οι προσπάθειες να τις αλλάξουμε με τη βία, να κόψουμε το ζωντανό σώμα του, είναι καταδικασμένες».

Σημείωσε τον τίτλο ενός βιβλίου του Λεονίντ Κούτσμα, του δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας μετά την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ, που δήλωνε: «Η Ουκρανία δεν είναι Ρωσία». «Αυτή η ιδέα πρέπει να εξαφανιστεί για πάντα. Η Ουκρανία είναι χωρίς αμφιβολία η Ρωσία», είπε ο Μεντβέντεφ. Κατηγόρησε την τρέχουσα κυβέρνηση στο Κίεβο ως την «κύρια απειλή» για τον λαό της, λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρωσικές πολιτικές της. Οι Ουκρανοί «έπεσαν σε μια ηλίθια παγίδα» που τους έστησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, οι οποίοι μετέτρεψαν με επιτυχία το έθνος σε όπλο ενάντια στη Ρωσία, είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments