Δικαίωση Τραμπ από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ

0
Dodekanisos

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη Δευτέρα ότι οι πολιτείες δεν επιτρέπεται να απαγορεύουν στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ να είναι υποψήφιος για άλλη μια θητεία, απορρίπτοντας μια αμφισβήτηση από το Κολοράντο για την επιλεξιμότητά του που απειλούσε να ανατρέψει την προεδρική κούρσα αφαιρώντας τον από τα ψηφοδέλτια σε όλο το έθνος.

Αν και οι δικαστές παρείχαν διαφορετικούς λόγους, το συμπέρασμα της απόφασης ήταν ομόφωνο.  Όλοι οι δικαστές συμφώνησαν ότι μεμονωμένα κράτη δεν μπορούν να απαγορεύουν τους υποψηφίους για την προεδρία σύμφωνα με μια συνταγματική διάταξη, το Τμήμα 3 της 14ης Τροποποίησης, που απαγορεύει στους εξεγερμένους να κατέχουν αξιώματα. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ικανοποιημένος και επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «αυτή είναι μια σημαντική απόφαση όχι μόνο για εμένα αλλά και για τους μελλοντικούς προέδρους της χώρας».
Στο μεταξύ, ο Τραμπ κέρδισε εύκολα τις προκριματικές εκλογές και στη Βόρεια Ντακότα. Ο πρώην πρόεδρος κέρδισε για άλλη μια φορά την κύρια αντίπαλό του Νίκι Χέιλι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης του 99% των ψήφων, ο Τραμπ έλαβε το 84,4%, ενώ η Χέιλι μόλις 14,1. Τη νίκη του Τραμπ σε αυτή την πολιτεία προέβλεψαν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η νίκη μπορεί να κρίνει ουσιαστικά το αποτέλεσμα των προκριματικών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments