«Εάν δεν γίνει κάτι, η Γερμανία θα έχει τρομερές συνέπειες»

0
Dodekanisos

Η Γερμανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει «τρομερές συνέπειες» εάν δεν γίνει κάτι σχετικά με τα όσα προκάλεσε η συνομιλία αναφορικά με τον σχεδιασμό για την ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Όπως καταλαβαίνουμε τώρα, δεν έχουν αποναζοποιηθεί πλήρως», είπε η Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νέων (WYF 2024) στο Σότσι. Αν δεν γίνει τίποτα, εάν αυτή η διαδικασία δεν σταματήσει από τον ίδιο τον γερμανικό λαό, αυτό θα οδηγήσει πρώτα απ’ όλα σε τρομερές συνέπειες για την ίδια τη Γερμανία», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η συνομιλία ήταν απόδειξη της άμεσης εμπλοκής της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Οι στρατιωτικοί αξιωματικοί που συμμετείχαν «ουσιαστικά και συγκεκριμένα» συζήτησαν σχέδια για την πραγματοποίηση επιδρομών σε ρωσικό έδαφος, είπε ο Πεσκόφ.

Οι Γερμανοί αποκάλυψαν επίσης την παρουσία άλλου δυτικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία, ενεργώντας ως παρατηρητές για βρετανικούς και γαλλικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, το ερώτημα τώρα είναι αν ο γερμανικός στρατός ενεργούσε από μόνος του – κάτι που εγείρει ζητήματα πολιτικού ελέγχου – ή αν η συζήτησή τους ήταν σύμφωνη με την επίσημη κυβερνητική πολιτική.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments