«Η νέα συνθήκη του ΠΟΥ είναι σε βάρος της κυριαρχίας των κρατών»

0
Dodekanisos

Ολομέτωπη επίθεση του νέου πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στα σχέδια του για τη λεγόμενη συνθήκη πανδημίας, όπου θα του δώσει το δικαίωμα να πάρει όλες τις εξουσίες στα χέρια του και για να αποφασίζει αντί των κρατών μελών για υγειονομικά ζητήματα. Ο Φίτσο απορρίπτει την σχεδιαζόμενη σύμβαση του ΠΟΥ ενώ κατά την διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος του, είπε και τα εξής:

«Σε τελική ανάλυση, η μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα ήταν εις βάρος της κυριαρχίας των κρατών. Τέτοιες ανοησίες θα μπορούσαν να έχουν εφευρεθεί μόνο από άπληστες φαρμακευτικές εταιρείες που ένιωσαν την αντίσταση ορισμένων κυβερνήσεων στον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Ο αρχηγός του κράτους της Σλοβακίας άσκησε επίσης έντονη κριτική σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης: Είχαν ενορχηστρώσει την αναταραχή εναντίον όλων των ανθρώπων που αρνήθηκαν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Σε μήνυμά του στο κανάλι του στο Telegram τη Δευτέρα, ο Φίκο κατηγόρησε τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης ότι επί του παρόντος «δεν εκπληρώνουν την εντολή τους» να ενημερώσουν το κοινό με ειλικρίνεια.

Ο Fico αμφισβητεί ένα μεγάλο μέρος των μέτρων της προηγούμενης κυβέρνησης της Σλοβακίας για τον κορωνοϊό. Ως εκ τούτου, θα εξεταστεί η προμήθεια μασκών, συριγγών και άλλων αξεσουάρ για την πανδημία, καθώς και οι περιορισμοί και οι απαιτήσεις.

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments