«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να διαπραγματευτούμε με την Ουκρανία»

0
Dodekanisos

«Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ να διαπραγματευτεί ειρηνευτικά με την Ουκρανία. Δεν είναι η Ρωσία, αλλά η Ουκρανία που ανακοίνωσε δημόσια ότι αποχωρεί από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων». Αυτό τόνισε σε τοποθέτηση που έκανε κατά την διάρκεια μιας έκτακτης εικονικής Συνόδου Κορυφής των G20 που διοργάνωσε η Ινδία. Ο ίδιος επεσήμανε και τα εξής:

«Ορισμένοι από τους συναδέλφους μας εδώ ανέφεραν ότι είναι «σοκαρισμένοι» από τη «συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία», είπε ο Πούτιν . «Πράγματι, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι πάντα μια τραγωδία για συγκεκριμένους ανθρώπους, συγκεκριμένες οικογένειες και τη χώρα στο σύνολό της. Και σίγουρα πρέπει να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία».

«Καταλαβαίνω ότι αυτός ο πόλεμος και η απώλεια ζωών είναι συγκλονιστικά και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Τι γίνεται όμως με το αιματηρό πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, το οποίο ακολούθησε ο πόλεμος του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον του λαού του στο Ντονμπάς; Δεν σε σοκάρει αυτό;» ρώτησε ο Πούτιν.

«Δεν συγκλονίζεστε από την εξόντωση αμάχων στην Παλαιστίνη και τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα; Δεν είναι σοκαριστικό που οι γιατροί πρέπει να χειρουργούν παιδιά – να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιά – και να χρησιμοποιούν νυστέρι στο σώμα ενός παιδιού χωρίς αναισθησία; Δεν σας συγκλόνισε όταν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είπε ότι η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο παιδικό νεκροταφείο;».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments