“Η Γάζα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο παιδιών”

0
Dodekanisos

«Η βομβαρδισμένη Λωρίδα της Γάζας μετατρέπεται σε νεκροταφείο για τα παιδιά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, προτρέποντας και πάλι για άμεση κατάπαυση του πυρός.

«Η εκτυλισσόμενη καταστροφή κάνει την ανάγκη για μια ανθρωπιστική εκεχειρία πιο επιτακτική κάθε ώρα που περνάει», είπε σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ. Ο απεσταλμένος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησε ότι ο Γκουτέρες πρέπει να παραιτηθεί επειδή δεν κάλεσε τη Χαμάς να παραδοθεί. Και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιερουσαλήμ επέκρινε τον αρχηγό του ΟΗΕ επειδή δεν κατήγγειλε την τρομοκρατική ομάδα ως τη ρίζα του προβλήματος στον παλαιστινιακό παράκτιο θύλακα.

«Τα μέρη στη σύγκρουση – και, μάλιστα, η διεθνής κοινότητα – αντιμετωπίζουν μια άμεση και θεμελιώδη ευθύνη: να σταματήσουν αυτό το απάνθρωπο συλλογικό πόνο και να επεκτείνουν δραματικά την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο εφιάλτης στη Γάζα είναι κάτι περισσότερο από μια ανθρωπιστική κρίση. Είναι μια κρίση ανθρωπιάς», είπε.

Ο Γκουτέρες εξέφρασε επίσης τη λύπη του για τις δολοφονίες εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον 36 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments