“Καμιά κατάπαυση του πυρός, θέλουμε τον έλεγχο της Γάζας”

0
Dodekanisos

Τον απόλυτο έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας και μάλιστα για «αόριστο χρονικό διάστημα», θέλει να αποκτήσει και πάλι το Ισραήλ. Είναι κάτι που παραδέχθηκε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο ABC ο πρωθυπουργός της χώρας Μπέντζαμιν Νεντανιάχου:

«Νομίζω ότι το Ισραήλ θα έχει, για αόριστο χρονικό διάστημα τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια, επειδή έχουμε δει τι συμβαίνει όταν δεν την έχουμε. Όταν δεν έχουμε αυτήν την ευθύνη ασφάλειας, αυτό που συμβαίνει είναι η έκρηξη του τρόμου της Χαμάς σε μια κλίμακα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε για άλλη μια φορά την ιδέα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εκτός εάν απελευθερωθούν οι όμηροι.
«Λοιπόν, δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, στη Γάζα χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας. Όσον αφορά τις τακτικές μικρές παύσεις, είναι κάτι διαφορετικό για να μεταφερθούν αγαθά ή να φύγουν μεμονωμένοι όμηροι μας».

Σχετικά με τον μελλοντικό έλεγχο της Γάζας, δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ John Kirby ο οποίος επεσήμανε και τα εξής:
«Αυτό που υποστηρίζουμε είναι ότι η Χαμάς δεν μπορεί πλέον να έχει τον έλεγχο της Γάζας. Έχουμε συνομιλίες με τους Ισραηλινούς ομολόγους μας σχετικά με το πώς θα πρέπει να μοιάζει η διακυβέρνηση στη Γάζα μετά τη σύγκρουση και δεν πιστεύω ότι οποιεσδήποτε λύσεις έχουν διευθετηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments