“H Ουγγαρία δεν θα έπρεπε να είναι στην ΕΕ”

0
Dodekanisos

Ενα ακόμα διεθνές επεισόδιο φαίνεται πως δημιούργησε η Νάνσι Πελόζι. Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera εξαπέλυσε βέλη προς την Ουγγαρία λέγοντας τα ακόλουθα:

«Υπάρχουν άλλα μέλη της ΕΕ που δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά με το ένα ή το άλλο πράγμα. Δεν νομίζω ότι η Ουγγαρία θα έπρεπε να είναι στην ΕΕ σήμερα, αλλά από τη στιγμή που είναι μέσα είναι δύσκολο να τους βγάλουμε».
Τα ζητήματα μετανάστευσης και LGBT έχουν επίσης αποτελέσει μήλο έριδος μεταξύ Ουάσιγκτον και Βουδαπέστης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφτασε στο σημείο να στείλει έναν ομοφυλόφιλο πρεσβευτή στην Ουγγαρία, η παρουσία του οποίου από μόνη της αποτελεί «σιωπηρή επίπληξη» της «ατζέντας πολιτιστικών πολέμων» του Όρμπαν, σύμφωνα με το Politico.

Ο κορυφαίος βοηθός του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν αντέδρασε τη Δευτέρα στα σχόλια της πρώην προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, ότι η χώρα του δεν πρέπει να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ευτυχώς, στην Ουγγαρία, ο ουγγρικός λαός είναι αυτός που αποφασίζει και ψηφίζει για το μέλλον του, και κανείς άλλος δεν έχει λόγο σε αυτό. Ούτε καν οι Δημοκρατικοί», έγραψε ο Balasz (Μπαλάζ) Orban (καμία σχέση), στο X, πρώην Twitter.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments