«Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για έναν …χερσαίο πόλεμο!»

0
Dodekanisos

Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για έναν χερσαίο πόλεμο, δήλωσε ο Robert Habeck προσθέτοντας πως πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή όπλων. «Εάν έχουμε αμφιβολίες, δεν διακινδυνεύουμε τίποτα αν το κάνουμε», είπε. Σύμφωνα με τον αντικαγκελάριο, η Γερμανία και η Ευρώπη πρέπει να οπλιστούν ενόψει της αλλαγμένης παγκόσμιας κατάστασης.

«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει τη δική της εργασία όσον αφορά την αμυντική ικανότητα. Αφοπλιστήκαμε μετά το 1990. Ήμασταν μια από τις πιο καλά εξοπλισμένες χώρες στην Ευρώπη», είπε.  Εκείνη την εποχή, ο στρατός θεωρούνταν απαραίτητος μόνο για «στρατιωτικές αστυνομικές επιχειρήσεις» στο εξωτερικό. «Αλλά δεν είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι ο χερσαίος πόλεμος επανήλθε ξαφνικά. Και αυτό πρέπει να κάνουμε».

Ο Χάμπεκ τάχθηκε υπέρ της αύξησης της παραγωγής όπλων και τα επιχειρησιακά σενάρια για την εθνική άμυνα θα πρέπει επίσης να επανεργοποιηθούν. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει τις επόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές. «Εάν έχουμε αμφιβολίες, δεν διακινδυνεύουμε τίποτα αν το κάνουμε», είπε ο Χάμπεκ.

Ο Χάμπεκ τάχθηκε επίσης υπέρ ενός ελαφρώς υψηλότερου εθνικού χρέους. «Δεν έχει καμία διαφορά στην άντληση κεφαλαίων του δημόσιου τομέα εάν έχουμε 64 ή 63 τοις εκατό». Ως μεγάλη χώρα με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, η Γερμανία δεν χρειάζεται τόσα χρήματα για να επανεκκινήσει την παραγωγή και να στηρίξει, για παράδειγμα, την Ουκρανία. «Πρέπει να είναι δυνατό να δημιουργηθεί με κάποιο τρόπο μια συγκεκριμένη δυναμική».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments