«Οι Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι δεν ενδιαφέρονται για την τύχη των λαών τους»

0
Dodekanisos

Οι Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι δεν ανησυχούν ποτέ για την τύχη του ευρωπαϊκού λαού, υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Μιλώντας στην τελετή απονομής στις Βρυξέλλες για το βραβείο János Hunyadi (Ιωάννης Ουνυάδης) που καθιερώθηκε από την Ουγγαρία για να τονίσει τη συμβολή στην ευρωπαϊκή ελευθερία, ανεξαρτησία και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εθνών, ο Ούγγρος ηγέτης κατηγόρησε τις φιλελεύθερες ελίτ ότι απλώς «ενδιαφέρονται για τα δικά τους ιδανικά, ενώ η πολιτική τους είναι να θέλουν να τα κάνουν πράξη».

O Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι που έχουν καταλάβει τη θέση εκείνων που κατανοούν την καθολική έννοια της οικουμενικότητας, όπως ο Schumann, ο Monet ή ο De Gaspari, δεν ενδιαφέρονται για τον ευρωπαϊκό λαό.
«Αν το τίμημα της υλοποίησης των ιδεών τους είναι η διάλυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και γεωργίας, θα το κάνουν. Εάν το τίμημα του σχεδίου τους είναι να διαγράψουν το πολιτιστικό παρελθόν της Ευρώπης μέσω της παράνομης μετανάστευσης, θα το κάνουν και αυτό», επεσήμανε. Ο Όρμπαν πρόσθεσε ότι υπάρχει επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα σε ένα άλλο μέτωπο, δηλαδή στην αποδυνάμωση των κυριαρχικών δυνάμεων, ειδικά με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Όρμπαν πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου δίνουν ελπίδες για αλλαγή πορείας στην πολιτική της ηπείρου. «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχω δει μια τόσο καλή ευκαιρία για τις εθνικές συντηρητικές κυριαρχικές και χριστιανικές δυνάμεις να γίνουν κυρίαρχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments