«Πόρτα» στον Μακρόν και από την Ιταλίδα πρωθυπουργό!

0
Dodekanisos

H Ιταλίδα  πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι απάντησε στα σχόλια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε «επικίνδυνη κλιμάκωση». Απευθυνόμενη στο κοινοβούλιο, η Τζόρτζια Μελόνι είπε «όχι» στην αμφιλεγόμενη πρόταση του Μακρόν σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Επαναλαμβάνω επίσης σε αυτήν την αίθουσα ότι η θέση μας δεν είναι υπέρ αυτής της υπόθεσης, προάγγελος μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία», δήλωσε η πρωθυπουργός ενόψει της διήμερης συνεδρίασης του Συμβουλίου της ΕΕ για την Ουκρανία.

Μετά από μια σύνοδο κορυφής στο Παρίσι στις 26 Φεβρουαρίου για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ο Μακρόν είπε: “Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα ότι τα χερσαία στρατεύματα πρέπει να αναπτυχθούν με επίσημο, αποδεκτό και εγκεκριμένο τρόπο. Αλλά τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», είχε προσθέσει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments