Αρχική Συνεντεύξεις «Η ΑΕ Κύπρου είναι ένας υγιές σωματείο»

«Η ΑΕ Κύπρου είναι ένας υγιές σωματείο»

0
Dodekanisos

Χαρούμενος που ανήκει στο δυναμικό της ΑΕ Κύπρου δηλώνει ο Γιώργος Τύρελης. Ο τερματοφύλακας του συλλόγου μίλησε στο news12 και τη Μαρία Ξενάκη για το πρόσφατο πρωτάθλημα αλλά και το μελλοντικά του σχέδια, δηλώνοντας ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα και ενόψει της νέας χρονιάς.

Συνέντευξη στη Μαρία Ξενάκη

Ερ. Πώς ήταν η φετινή χρονιά για εσένα στο πρωτάθλημα;

Απ. Προσωπικά για μένα ήταν ένα μεταβατικό στάδιο γιατί φέτος αγωνιστικά στη Β’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, κυρίως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. ήταν η πρώτη φορά που αγωνιστικά σ’ αυτή την κατηγορία, πιστεύω ήταν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπόρεσα να ανταπεξέλθω και πήγαν όλα καλά.

Ερ. Είσαι στην Α.Ε. Κύπρου. μια ομάδα που έδειξε τη δυναμικότητα της, μια ομάδα ενωμένοι σαν οικογένεια, ένα σωματείο υγιές το οποίο παρέμεινε στη β’ κατηγορία.  Πόσο συμβάλλουν στην ψυχολογία του κάθε παίκτη όλα τα παραπάνω;

Απ. θα ξεκινήσω από το υγιές σωματείο. Αυτό είναι αλήθεια. Πιστεύω ότι η οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα είναι καλύτερη και από επίπεδο σε ομάδα που αγωνίζεται στο Α’ Τοπικό. Σε όλους τους τομείς υπάρχει οργάνωση.  Η ομάδα χτίστηκε φέτος με βάση τους νεαρούς παίκτες. Δεν υπήρχε κάποιος στόχος πρωταθλητισμού.  Εξαρχής ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δείξαμε μια καλή εικόνα. Η ψυχολογία μας ήταν πολύ καλή και συνέβαλε το ότι είμαστε ενωμένοι.

Ερ.  Με βάση τα τωρινά δεδομένα να θεωρήσουμε ότι και τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα είσαι στην Α.Ε. Κύπρου;

Απ. Δεν θέλω να πω κάτι ακόμα αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσω εκεί.  Εγώ το θέλω πολύ.

Ερ. Πιστεύεις ότι το μπάτζετ κάθε ομάδας παίζει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα;

Απ. Αν πω όχι θα φανώ ψεύτης.  παίζει ρόλο. Βλέπουμε ότι το μπάτζετ δυναμώνει την ομάδα κάθε χρόνο και να φέρνει θετικό αποτέλεσμα.  Μακάρι το μπάτζετ να ήταν μικρό και να πρωταγωνιστούσε η ομάδα .

Ερ. Πέρα από το ποδόσφαιρο είσαι και επιχειρηματίας έχοντας το δικό σου κατάστημα ανδρικών ρούχων τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο.  Πως συνδυάζεις και τα δύο; 

Απ.  Αν αγαπάς κάτι προσπαθείς να το κάνεις.  Αν είναι δύο ακόμα πιο πολύ. Προσπαθώ να συνδυάσω και τα δύο. Και ο μπαμπάς μου ασχολείται χρονιά . Είναι κάτι που μου αρέσει.  Και ποδόσφαιρο και δουλειά.

Ερ. Σε βοήθησε το ότι είσαι γνωστός;

Απ. Ναι με βοήθησε πολύ το ποδόσφαιρο πάνω στη δουλειά μου. Κύκλος είναι.  Διανύουμε δύσκολες εποχές.  Ο ένας στηρίζει τον άλλον.

Ερ. Πέρα από το μαγαζί και το ποδόσφαιρο ελεύθερος χρόνος υπάρχει;

απ. Ελεύθερος χρόνος δύσκολα υπάρχει.  Δουλειά, προπόνηση.  Τώρα το καλοκαίρι ένα δίωρο για μπανάκι υπάρχει και η Κυριακή με την κοπέλα και τους φίλους.

Ερ. Μεγαλώσες με κάποιο πρότυπο;

Απ.  Κάθε αθλητής που ασχολείται με το ποδόσφαιρο έχει κάποιο πρότυπο παράλληλα όμως χτίζει τον δικό του χαρακτήρα, να δείξει δικά του στοιχεία.  Προσωπικά εγώ έχω σαν ίνδαλμα τον Μπουφόν.

Ερ. ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία σου;

Απ. Αυτό δεν θα το ξεχάσω. Ήταν στα 18 όταν υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Διαγόρα που τότε ήταν στη Β’ Εθνική.

Ερ. Και η χειρότερη;

Απ.  Πάλι με το Διαγόρα. Ήταν το 2011 όπου μετά από μια μεγάλη πορεία του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, λόγω προβλημάτων υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική. Μαζί με εμένα πολλά παιδιά χάσαμε κάποια από τα όνειρα μας. Ίσως φταίω και εγώ που δεν το κυνήγησα πιο πολύ.

Ερ. Ο καλύτερος συμπαίκτης;

Απ. Ο Σταύρος Πεταυράκης. Ένας Ροδίτης με πολύ καλή φιλοσοφία.

Ερ.  Η καλύτερη συμβουλή που δέχτηκες ποτέ;

Απ.  Να μην στέκεσαι στα λάθη σου

Ερ. θα άφηνες τη ρόδο για μια καλύτερη πρόταση;

Απ. δύσκολα λόγω δουλειάς αλλά ποτέ δεν λέω όχι.

Ερ. Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα;

Απ.  Μπαρτσελόνα

Ερ. Πέρα από τον Μπουφόν, ποιον άλλον τερματοφύλακα θα προτιμούσες;

Απ. Νοιερ.

Ερ. είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει ακαδημίες;

Απ. Είναι σημαντικό κάθε ομάδα να έχει ακαδημίες. Να έχει δικά της παιδιά να αξιοποιεί.

Ερ. Θα σε ενδιέφερε αργότερα να ασχοληθείς σαν προπονητής σε παιδιά ή σε ανδρική ομάδα;

Απ.  Ναι! Το σκέφτομαι ήδη από τώρα και το επεξεργάζομαι. Το έχω βάλει σαν στόχο.  Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα προπονητής τερματοφυλάκων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments