Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ H κούπα στις Αθλοπαιδιές!

H κούπα στις Αθλοπαιδιές!

0
vollei telikoi
Dodekanisos

Η ομάδα βόλεϊ ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω είναι η νέα πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στους άνδρες! Στον μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Διαγόρα, επικράτησε με 3 – 0 σετ του Φοίνικα. Την 3η θέση κατέκτηση η Τελχινίδα η οποία κέρδισε στον “μικρό” τελικό τον Διαγόρα με 3 – 0 σετ. Το final four Δωδεκανήσου ήταν άρτια οργανωμένο και τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα.
Στο πρώτο χρονικά αγώνα (μικρός τελικός) , οπού τα σετ κράτησαν συνολικά 59 λεπτά, η ομάδα του Νίκου Τσιντομηνά επιβλήθηκε αυτής του Βασίλη Προδρομίδη, χωρίς να κινδυνεύσει να χάσει τα δύο πρώτα σετ στο τέλος τους. Με το πρώτο να λήγει 18-25, το δεύτερο 19-25,ενώ στο τρίτο σετ με μια πολύ καλή προσπάθεια από τους αθλητές του <<γηραιού>> λίγο έλειψε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στα τέλη του σετ , το οποίο έληξε 22-25.
Οι συνθέσεις:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Προδρομίδης): Δεληγιώργης, Μπελούλης, Διακογεωργίου, Μπάλης, Τολάς, Παπαστάμος, Σκλήβας, Τζιώλας
ΤΕΛΧΙΝΙΔΑ (Τσιντομηνάς): Γκιζέττης, Γεράκης,Τερζίου, Γρύλλης, Τσιμισίρης, Τρούμπας, Δροσάκης, Χαριστής, Χαρισίδης, Τυροβούζης

Στον μεγάλο τελικό υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή. Ο Φοίνικας είχε μπει πιο δυνατά και είχε βραγχεία κεφαλή στο σετ μέχρι το 18-18 , όπου με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 7-0 , η ομάδα της Κω κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-18. Σαφώς ανεβασμένοι οι Κώοι στο δεύτερο σετ δεν αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία και το κατέκτησα με 25-14. Στο τρίτο σετ οι πρωταθλητές είχαν το προβάδισμα σε όλη του τη διάρκεια, με τους παίκτες του Φοίνικα να παλεύουν φιλότιμα να πλησιάσουν όσο περισσότερο μπορούν στο σκορ. Με το τέλος του σετ να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 25-18 υπέρ των Αθλοπαιδιών Κω.
Οι συνθέσεις:
ΦΟΙΝΙΚΑΣ: ΠΟΤΣΟΥ ΝΙΚ.(Α)-ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓ.-ΓΙΑΚΟΥΜΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓ.-ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΑΣΤ.-ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚ.-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟÏΖ.-ΣΑΡΙΚΑΣ ΔΗΜ.-ΑΝΘΗΣ ΜΙΧ,ΧΙΟΥ ΣΤΑΜ ,ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝ.ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓ.
ΑΟ ΑΘΛ. ΚΩ: (Χ’’ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΚ.)ΜΩΡΕΣ ΜΙΧ.-ΠΕΡΗΣ ΠΑΝ.-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.(Α)-ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΣΤ.-ΖΑΜΑΓΙΑΣ ΠΑΝ.-ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ Θ.-ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ ΕΜΜ.-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Τ.-ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ- Α.ΜΩΡΕΣ Δ.

Να σημειωθεί , ότι μετά το τέλος του πρώτου αγώνα έγιναν οι απονομές για τις νικήτριες ομάδα του πρωταθλήματος των Νεανίδων. Με το Διαγόρα να κατακτά την πρώτη θέση, τη Τελχινίδα τη δεύτερη, ενώ οι Αθλοπαίδες Κω βγήκαν τρίτοι.
Πέρα των ομαδικών διακρίσεων , υπήρξαν και ατομικές. Με τους προπονητές και τους φιλάθλους να αναδεικνύουν τον mvp του final four , αλλά και τους καλύτερους σε κάποιες κατηγορίες. Αναλυτικότερα , ο Χατζηνικολάου των Αθλοπαιδιών Κω κατέκτησε τα βραβεία του καλύτερου επιθετικού και του mvp.Ο Μιχάλης Μωρές αναδείχθηκε καλύτερος σέρβερ, ενώ ο Δημήτρης Μωρές καλύτερος blocker (Αθλοπαίδες ΚΩ). Το βραβείο της Κατηγορίας καλύτερος αμυντικός το έλαβε ο Δημήτρης Σαρικάς του Φοίνικα. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι η απονομή στην πρωταθλήτρια ομάδα έγινε από τον προπονητή του Μίλωνα Χρήστο Ντόζη , ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας με την ομάδα του που αγωνίζεται αύριο με το Ροδίων Άθλησις.

Ανδρέας Γαβαλάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments