Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Επιτυχημένο το 3ο Sheraton Open

Επιτυχημένο το 3ο Sheraton Open

0
sheraton_squash1
Dodekanisos
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το μεγάλο τουρνουά του φετινού καλοκαιριού, το 3ο Sheraton Rhodes Squash Club Open από τον Ροδιακό Όμιλο Τοιχοσφαίρισης τα οποίο διεξήχθη στα γήπεδα του ξενοδοχείο Sheraton. Στο τουρνουά συμμετείχαν πάνω από 72 παίκτες και παίκτριες από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο και φυσικά Ρόδο) αριθμός ρεκόρ για τουρνουά εκτός Αθηνών. Συμμετοχή είχαμε και από το εξωτερικό με τον πρωταθλητή Σερβίας Ivan Djordjevic καθώς και των πρώτων Ελλήνων Φαμπιάν Καλαιτζή και Πέτρο Τζαμαλούκα. Ειδικά στην κατηγορία των γυναικών οι συμμετοχές το κατατάσσουν ως το καλύτερο και πολυπληθέστερο στην Ελλάδα (17 παίκτριες), μαζί φυσικά με το Πανελλήνιο, καθώς συμμετείχε ολόκληρη η Εθνική ομάδα γυναικών καθώς και παίκτριες από Κρήτη μαζί με τις αρκετές κοπέλες από την Ρόδο.
Στα αγωνιστικά το τουρνουά στους άνδρες κατέκτησε ο πρωταθλητής Ελλάδας Φαμπιάν Καλαιτζής κερδίζοντας στον τελικό τον Πέτρο Τζαμαλούκα με 3/0 έπειτα από έναν θεαματικό αγώνα. Στα ημιτελικά ο Καλαιτζής επικράτησε του Ivan Djordjevic επίσης με 3/0 με τον Ivan να φαίνεται κουρασμένος και χωρίς την ταχύτητα που τον χαρακτηρίζει σαν παίκτη. Στον άλλο ημιτελικό ο Τζαμαλούκας νίκησε 3/0 τον Νίκο Συμεωνίδη που έπαιξε αρκετά καλά ειδικά στα δύο πρώτα games αλλά δυστυχώς στο τέλος προδόθηκε από τις δυνάμεις του. Πολύ καλά έπαιξε ο Νίκος και στον αγώνα για την τρίτη θέση εναντίον του Djordjevic αλλά έχασε δίκαια με 3/0. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ελίζα Καργιώτη επί της πρωταθλήτριας Ελλάδας Ζέτα Τζαμαλούκα με σκορ 3/0 μετά από έναν πολύ όμορφο αγώνα ενώ στον αγώνα για τρίτη θέση η Νικόλ Ποζίδη επικράτησε της Τζωρτζίνας Βογιατζάκη επίσης με 3/0. Στο plate των ανδρών μεγάλος νικητής ήταν ο Νίκος Κονταρούδης που επικράτησε του Μάνου Μοσχούς με 2/1 ενώ στο plate γυναικών η Άννα Τομάζου, το ανερχόμενο αστέρι της Ρόδου, νίκησε στον τελικό την Τασούλα Βαλαδάκη από τα Χανιά.
Στους υπόλοιπους αγώνες τώρα να αναφέρουμε την πολύ καλή παρουσία του Κωνσταντίνου Αβδελή η οποία ήταν και η μοναδική εκπροσώπηση της Ρόδου στον γύρο των 16. Ο Κωνσταντίνος στον γύρο των 32 αντιμετώπισε τον επίσης Ροδίτη Χάρη Ναχνά τον οποίο κέρδισε πολύ δύσκολα με 11-9 στο πέμπτο game. Από τους υπόλοιπους Ροδίτες που αποκλείστηκαν στον γύρο των 32 να επισημάνουμε την πολύ καλή η παρουσία επίσης και του Νώντα Κατσαρού ο οποίος αποκλείστηκε από τον Αλέξανδρο Μπόβαλη από τα Χανιά με 3/0, του Βασίλη Μπαρδή που έχασε από τον Γιώργο Βαφάκο με 3/1, του Χάρη Λουκαρά που ηττήθηκε πάρα πολύ δύσκολα με 3/2 από τον έμπειρο Δημήτρη Ηλιακίδη, του Γιώργου Αγγούρια που έχασε με 3/1 από τον Δημήτρη Σκαράκη και του Στέργου Κούλαρου που ήταν άτυχος στην κλήρωση αλλά έπαιξε πολύ καλά στον αγώνα του εναντίον του Ivan Djordjevic χάνοντας με 3/0. Πολύ καλή επίσης η αγωνιστική παρουσία των Βασίλη Γέροντα, Δημήτρη Πίτσου, Τάσσου Παππά και Ανδρέα Μπιλιά όλων από την Ρόδο. Να αναφέρουμε επίσης και την μεγάλη νίκη του Αλέξανδρου Καρυδάκη επί του Πέτρου Μαρκαντωνάκη από τα Χανιά με 3/0 αλλά χάνοντας μετέπειτα από τον Νίκο Γαλάνη με 3/2 ενώ ήταν 2-0 games μπροστά, καθώς και το πολύ καλό πλασάρισμα των Σκαράκη και Γαλάνη (στους 8) όπως και των Μπόβαλη, Ξενάκη, Σαρρή, Ηλιακίδη, Καφαντάρη και Γιάννη Ιωαννίδη (στον γύρο των 16). Στις γυναίκες, εκτός από τις τέσσερις πρώτες που αναφέραμε παραπάνω και την πολύ καλή Άννα Τομάζου από την Ρόδο, πολύ καλό πλασάρισμα στα προημιτελικά είχαμε και για τις Ροδίτισσες Δέσποινα Κοντούζογλου και Κική Τσέτσερη οι οποίες παίζοντας πολύ καλά απέδειξαν ότι το γυναικείο τμήμα της Ρόδου έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και διάκρισης. Ακόμα οι Κρητικές Μαρία Στεφανάκη και Κυριακή Μαραζάκη διακρίθηκαν χάνοντας στα προημιτελικά από τις δύο καλύτερες Ελληνίδες.
Χορηγοί του τουρνουά ήταν οι Sheraton Rhodes, Σπανός Υπερμάρκετ, το ενεργειακό ποτό Blu, το Rodos Park Suites, το ξενοδοχείο Διόνυσος, το ηλεκτρονικό κατάστημα e-squash.gr, το περιοδικό Mens Arena, την Coca Cola, το bar Soho, τα κομμωτήρια EDIE ADA και Atelie De Beaute, το κατάστημα κοσμημάτων ΚΟΥΝΑΚΗ και τέλος το κατάστημα ρούχων DIESEL.
Η διοίκηση του Ροδιακού Ομίλου Τοιχοσφαίρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους Εθελοντές Σαμαρείτες οι οποίοi κάλυψαν υγειονομικά το τουρνουά και τον Διευθυντή του Ξενοδοχείο Sheraton κ. Φράγκο Θεόδωρο για την αμέριστη υποστήριξη στην διοργάνωση του Τουρνουά.sheraton_squash2
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments