Αρχική Videos Εμβόλιο ειδικά για την παραλλαγή «Όμικρον» ετοιμάζει η Moderna

Εμβόλιο ειδικά για την παραλλαγή «Όμικρον» ετοιμάζει η Moderna

0
Dodekanisos

Ενισχυτικά εμβόλια τα οποία θα φέρουν γονίδια που στοχεύουν ειδικά στην παραλλαγή «Όμικρον» σχεδιάζει η Moderna. Μάλιστα εκτιμάει ότι μέχρι τον Μάρτιο θα μπορούν να είναι έτοιμα προς έγκριση από τις Αμερικανικές αρχές. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Στίβεν Χογκ, αποκαλύπτει στο Reuters πως έχει «ήδη αρχίσει αυτό το πρόγραμμα».

Παράλληλα, η Moderna εργάζεται και στην παρασκευή ενός πολυδύναμου εμβολίου που θα στοχεύει μέχρι και τέσσερις παραλλαγές του SARS-CoV-2. Συμπεριλαμβανομένης και της «Όμικρον». Όμως, για να ετοιμαστεί χρειάζονται αρκετοί μήνες ακόμη, τονίζει ο Χογκ.

Δεδομένου ότι οι προηγούμενες οδηγίες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, όσον αφορά την έγκριση σκευασμάτων, αναφέρουν ότι απαιτείται να έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές δοκιμές μεσαίου σταδίου, ο Χογκ είπε ότι η διαδικασία ανάπτυξης του εμβολίου μπορεί να διαρκέσει τρεις με τέσσερις μήνες.

«Ρεαλιστικά μιλώντας, οι ενισχυτικές δόσεις για την ”Όμικρον” δεν αναμένονται πριν από τον Μάρτιο, ίσως και πιο μετά, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους», προσθέτει ο Χογκ, εκτός και αν η FDA αλλάξει τις οδηγίες της για τα δεδομένα που χρειάζεται ώστε να δώσει την έγκρισή της.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments