Αρχική Videos Ο Μητσοτάκης εισηγείται την επίσπευση της τρίτης δόσης

Ο Μητσοτάκης εισηγείται την επίσπευση της τρίτης δόσης

0
Dodekanisos

Η έξαρση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και η απειλή της μετάλλαξης «Όμικρον» αλλάζει τα δεδομένα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εισηγείται στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη δυνατότητα η τρίτη δόση εμβολίου να χορηγείται μετά από τέσσερις και όχι έξι μήνες από τη δεύτερη! 

«Να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες»

Από το Βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει ότι έχει ζητήσει να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης. Όπως λέει «είναι απολύτως προφανές ότι η ανοσία φθείρει σταδιακά». Και συνεχίζει λέγοντας: «Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα, και αν μας το εγκρίνουν αυτό οι ειδικοί, να ανοίξουμε την τρίτη δόση ενδεχομένως και στους τέσσερις μήνες. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι της επιχείρησης ”Ελευθερία”, μπορούν να ανταποκριθούν. Έτσι ώστε να επιταχύνουμε και άλλο την αναμνηστική δόση ως πρόσθετη ασπίδα άμυνας απέναντι στον κορονοϊό. Καθώς και στις πιθανές μεταλλάξεις του», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Τι δηλώνει για την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Παράλληλα, αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60, ο πρωθυπουργός λέει ότι προτιμάει να είναι πρόσκαιρα αυστηρός αλλά υγειονομικά σωστός. 

«Επιμένω στο επίθετο αναγκαίος. Γιατί το θεωρώ ισχυρότερο από τον όρο υποχρεωτικός» λέει. Επισημαίνει επίσης ότι η απόφαση για υποχρεωτικότητα αποτρέπει τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσουν οι ευάλωτοι στους γύρω τους. Μάλιστα κάνει λόγο για υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας.

Επιπροσθέτως αναφέρει ότι η πρωτοβουλία δεν εκδηλώνεται σε ουδέτερο χρόνο. Αλλά με φόντο τη μετάλλαξη ”Όμικρον” και με επίκεντρο τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία που έρχεται πρώτη σε θύματα κορονοϊού, αλλά τελευταία σε προθυμία να εμβολιαστεί.

«Αποτελεί μία επιλογή επίκαιρη και στοχευμένη την οποία διαπερνά η δικαιοσύνη, η αναλογικότητα και η αποφασιστικότητα» λέει ο πρωθυπουργός.

«Από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψα ότι η συγκεκριμένη απόφαση με βασάνισε. Είμαι βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός. Οποιαδήποτε έννοια υποχρεωτικότητας μου είναι αρκετά δυσκολοχώνευτη. Αισθάνομαι βαρύτερη την ευθύνη για το κοινό καλό. Αντίθετα με άλλους που αναλάμβαναν το ρίσκο να διασπούν το υγειονομικό μέτωπο, προτιμώ να αποδειχθώ πρόσκαιρα αυστηρός και να είμαι υγειονομικά σωστός» τελειώνει. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments