Αρχική Videos Έκαναν πίσω; Γερμανία και Δανία δεν στέλνουν τελικά Leopard 2 στο Κίεβο

Έκαναν πίσω; Γερμανία και Δανία δεν στέλνουν τελικά Leopard 2 στο Κίεβο

0
Dodekanisos

Η Ολλανδία και η Δανία δεν θα στείλουν  τελικά τα γερμανικής κατασκευής κύρια άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους και στις δύο χώρες. Τα νέα έρχονται καθώς οι υποστηρικτές του Κιέβου προσπάθησαν να σχηματίσουν έναν «συνασπισμό Leopard» χωρών που θα προμήθευαν στην Ουκρανία αρκετά τανκς για να πολεμήσουν τη Ρωσία.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε τον περασμένο μήνα η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει τα 18 Leopard 2 που έχουν μισθωθεί από τη Γερμανία και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία. Ωστόσο, αυτή η επιλογή έχει πλέον καταργηθεί, σύμφωνα με την Die Welt. «Η απόφαση ελήφθη σε στενό συντονισμό μεταξύ της Ολλανδίας και της Γερμανίας», ανέφεραν Ολλανδοί αξιωματούχοι.

Μιλώντας σε μια σύνοδο κορυφής των υποστηρικτών της Ουκρανίας στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είπε ότι «μια κοινοπραξία» κρατών, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας, εργάζονται για την προμήθεια στο  Κίεβο με Λέοπαρντ. Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους αναγνώρισε την ίδια μέρα ότι ο συνασπισμός δεν κινείται τόσο καλά

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments