Αρχική Videos Άλλη μια παραίτηση, ¨τέλος¨ και η πρωθυπουργός της Σκωτίας

Άλλη μια παραίτηση, ¨τέλος¨ και η πρωθυπουργός της Σκωτίας

0

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από οκτώ χρόνια στην εξουσία. Η Στέρτζον εξελέγη πρωθυπουργός της Σκωτίας το 2014 και μετά από οκτώ χρόνια έγινε η μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας. τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με το φύλο, οι οποίες έχουν μπλοκαριστεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπήρχαν αυξανόμενες εικασίες ότι η Sturgeon ετοιμαζόταν να παραιτηθεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές της Σκωτίας, αλλά όχι τόσο απότομα. Είχε επανειλημμένα πει στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε σχέδια να παραιτηθεί και σκόπευε να οδηγήσει την κυβέρνηση της Σκωτίας και το SNP στις εκλογές του Χόλιρουντ το 2025.

Ωστόσο το θέμα της αλλαγής φύλλου το οποίο ψήφισε η Σκωτία έπαιξε σημαντικό ρόλο απ’ ότι φαίνεται μιας και δημιουργήθηκαν πολλές αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό το ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπλόκαρε αυτό το νοσμοσχέδιο δημιουργώντας έτσι ένταση μεταξύ Λονδίνου και Εδιμβούργου. Το νομοσχέδιο καταργούσε την απαίτηση να υπάρχει ιατρική και ψυχιατρική διάγνωση όταν ένα πρόσωπο ζητά να εκδοθεί κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί το φύλο του. Περιόριζε επίσης τη χρονική περίοδο κατά την οποία κάποιος θα πρέπει να ζήσει με το φύλο που επέλεξε, από δύο χρόνια σε τρεις μήνες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments