Αρχική Videos Συμμαχία Ρωσίας και Κίνας, ο τρόμος της Δύσης λένε ειδικοί αναλυτές

Συμμαχία Ρωσίας και Κίνας, ο τρόμος της Δύσης λένε ειδικοί αναλυτές

0

Για τη σημασία της συμμαχίας της Ρωσίας με την Κίνα, αναφέρθηκε σε πρόσφατο άρθρο του σε Κινεζικό πρακτουρείο ειδήσεων ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος  εξέφρασε τις απόψεις του για τις προοπτικές των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών με τους Κινέζους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα μήνυμα προς τη Δύση.

Στο άρθρο του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν τις ίδιες απόψεις για τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο. Χώρες υπό άνευ προηγουμένου πίεση από τη Δύση, υπερασπίζονται όχι μόνο τα εθνικά τους συμφέροντα, αλλά και τα συμφέροντα πολλών άλλων χωρών που υποστηρίζουν μια πραγματικά δημοκρατική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν μιλήσει επανειλημμένα για ρωσο-κινεζικές σχέσεις, χρησιμοποιώντας συνήθως τη λέξη «εταίροι». Με αυτόν τον τρόπο χαρακτήρισε συγκεκριμένα τη συνεργασία με τη γείτονα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο του Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιήθηκε διαφορετική λέξη. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι έχει δημιουργηθεί μια αμοιβαία επωφελής ενεργειακή συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. «Αυτή τη φορά ο Πούτιν χρησιμοποίησε τη λέξη «συμμαχία». Αυτό δείχνει αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας», δήλωσαν πολιτικοί αναλυτές από την Κίνα. Έρχεται ο εφιάλτης της Αμερικής, αυτό που φοβόντουσαν περισσότερο στον κόσμο αρχίζει να σχηματίζεται, και αυτή είναι η συμμαχία Ρωσίας και Κίνας. Όλα ξεκίνησαν με την ενεργειακή συμμαχία και θα τελειώσουν με το στρατιωτικό σύμφωνο, προσθέτουν χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments