Αρχική Videos ‘Μια παγκόσμια διακυβέρνηση θα σήμαινε το τέλος της ανθρωπότητας”

‘Μια παγκόσμια διακυβέρνηση θα σήμαινε το τέλος της ανθρωπότητας”

0

Την αντίθεση του σε κάθε μορφή παγκόσμιας διακυβέρνησης δημοσιοποίησε ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στο «World Government Summit» που έγινε στο Ντουμπάϊ.

«Μια παγκόσμια διακυβέρνηση θα σήμαινε την δημιουργία ενός παγκόσμιου πολιτισμού που θα ήταν και ο μοναδικός και άρα θα υπήρχε ο κίνδυνος να καταρρεύσει», είπε μεταξύ άλλων ο Musk και πρόσθεσε και τα εξής: «Ξέρω ότι αυτό που συμμετέχουμε τώρα ονομάζεται Διάσκεψη Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να ανησυχούμε λιγάκι για το αν θα γίνουμε κι εμείς μεγάλο μέρος μιας παγκόσμιας κυβέρνησης».

«θέλουμε απλώς να έχουμε μια ποσότητα πολιτισμικής ποικιλομορφίας, όπως εάν κάτι πάει στραβά με κάποιο μέρος του πολιτισμού, το όλο θέμα δεν καταρρέει. Η ανθρωπότητα συνεχίζει να προχωρά». Ο επενδυτής χρησιμοποίησε το παράδειγμα της πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που συμπίπτει με την άνοδο του Ισλάμ. «Καθώς το χαλιφάτο ευδοκιμούσε, η Ρώμη κατέρρεε, αλλά η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της γνώσης και πολλές επιστημονικές προόδους».

Όσον αφορά την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο και ειδικά του Twitter, ο Μασκ επεσήμανε την ανάγκη για μια ψηφιακή δημόσια πλατφόρμα με μέγιστη αξιοπιστία, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να επικοινωνούν με τη μικρότερη δυνατή νομική λογοκρισία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments