«Είναι φανερό πως η Δύση εγκαταλείπει την Ουκρανία»

0
Dodekanisos

Οι δυτικές χώρες εγκαταλείπουν την Ουκρανία επειδή είδαν τις αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
«Όλοι οι Μακρόν, ο Μπορέλις και ο Μπλίνκεν που έσυραν την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό σε αυτή τη φοβερή σφαγή, υποσχόμενοι ένα υπέροχο λαμπρό δημοκρατικό μέλλον, τώρα την εγκαταλείπουν», είπε η Ζαχάροβα.
Τόνισε ότι οι δυτικές χώρες δεν θα υπερασπιστούν τον λαό και την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη χώρα μόνο για οικονομικό όφελος και πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
«Πρώτα ήταν μαζί με την Ουκρανία, θυμάσαι; Μίλησαν για ένα ενιαίο μέτωπο, για το γεγονός ότι όλοι είναι μαζί, ότι η Ουκρανία είναι ήδη μέρος αυτού του όμορφου κήπου. Και όταν έγινε ένα πλήρες φιάσκο, τότε για όλα φταίει η Ουκρανία», είπε η Ζαχάροβα, αναφερόμενη στη δήλωση του επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Τζόζεφ Μπορέλ, ο οποίος συνέκρινε την Ευρώπη με κήπο και άλλες χώρες με ζούγκλα.
Η Ρωσία πιστεύει ότι προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία, οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση και ότι «παίζουν με τη φωτιά».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επεσήμανε ότι τα όπλα για την Ουκρανία θα γίνουν νόμιμος στόχος για τη Ρωσία. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο οπλισμός της Ουκρανίας από τη Δύση δεν συμβάλλει στις διαπραγματεύσεις και θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments