«Ο Πούτιν θα μπορούσε να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ από το 2026!»

0
Dodekanisos

Το Business Insider δημοσίευσε πληροφορίες ότι μια ανάλυση των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών κυκλοφορεί στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου και αναφέρει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται εντατικά για μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση με το ΝΑΤΟ το 2026. Η ανάλυση αναφέρει ότι η Ρωσία έχει επενδύσει σημαντικούς ανθρώπινους και υλικούς πόρους στον πόλεμο, αλλά οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούν όλο και περισσότερο για την κλιμάκωση και την εξάπλωση της πολεμικής σύγκρουσης. Παράλληλα τονίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να επιτεθεί σε τμήματα του ΝΑΤΟ ήδη από το 2026. Πηγές των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών λένε ότι η Μόσχα προετοιμάζεται για μια θεμελιώδη σύγκρουση με τη Δύση. Η αναδιάρθρωση του στρατού, η μετακίνηση στρατευμάτων και η ανάπτυξη πυραύλων στα δυτικά της χώρας υποδηλώνουν αυτό.
Το συμπέρασμα της ανάλυσης λέει:
«Δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί» ότι ο Πούτιν θα επιτεθεί  σε τμήματα του ΝΑΤΟ, όπως η Βαλτική ή η Φινλανδία, «από το 2026».
Μέχρι τώρα, η εκτίμηση πολλών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων ήταν ότι η Ευρώπη θα είχε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί. Η πιθανότητα πολέμου στην Ευρώπη θα αυξηθεί μόνο όταν η Ρωσία δεν είναι πλέον συνδεδεμένη με τις κύριες πολεμικές επιχειρήσεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Christian Molling, ειδικός στον τομέα της άμυνας στη Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής, σε συνέντευξή τον Φεβρουάριο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments