Αρχική Videos «Είμαστε η μοναδική χώρα που… καταργήσαμε την Εκκλησία!»

«Είμαστε η μοναδική χώρα που… καταργήσαμε την Εκκλησία!»

0
Dodekanisos

Αναβολή για τις 9 Μαΐου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του ιερέα Αναστάσιου Γκοτσόπουλου. Ο ιερέας παραπέμφθηκε σε δίκη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα στις 25 Μαρτίου 2020, ανήμερα της Εορτής του Ευαγγελισμού, εν μέσω lockdown και περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των εκκλησιών, εκείνος είχε τελέσει κανονικά την λειτουργία. Τότε μάλιστα ο γειτονικός Μητροπολιτικός Ναός είχε παραμείνει κλειστός και ο Μητροπολίτης Πατρών είχε τελέσει τη Θεία Λειτουργία χωρίς πιστούς.

Στον πρώην προϊστάμενο και νυν εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών Αναστάσιο Γκοτσόπουλο έχει απαγγελθεί η κατηγορία της παράνομης τέλεσης λειτουργίας Για την ενέργειά του αυτή είχε κινηθεί ποινική διαδικασία και χθες προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας. Τελικά, όμως, η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 9 Μαΐου του 2022. 

Οι δηλώσεις από τον Αναστάσιο Γκοτσόπουλο 

Σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, ο ιερέας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την αντιμετώπιση της Θείας Λειτουργίας. Τόνισε μεταξύ τα ακόλουθα: 

«Ποτέ από το 311 στην Ευρώπη δεν υπήρχε ολοσχερής απαγόρευση της τέλεσης Θείας λειτουργίας. Παρά μόνο στην Αλβανία του Χότζα 1967-1990 και στην Ελλάδα πέρυσι. Από τις 16 Μαρτίου μέχρι 11 Απριλίου, δεν απαγορευόταν ο συνωστισμός και η παρουσία του κόσμου. Αλλά αυτή η τέλεση της Θείας λειτουργίας. Δηλαδή για 21 ημέρες περίπου καταργήθηκε ουσιαστικά η εκκλησία! Απαγορεύτηκε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας, της λατρείας για τους Έλληνες πολίτες. Σημαίνει ότι εγώ να λειτουργούσα στον ναό μου με ψάλτη τον υιό μου και νεωκόρο τον άλλο υιό μου, ήταν ποινικό αδίκημα. Και γι’ αυτό βρίσκομαι κατηγορούμενος. Είναι μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη τους τελευταίες 17 αιώνες, αν εξαιρέσουμε την Αλβανία. Ας μας φέρει σε προβληματισμό αυτή η καταπάτηση των δικαιωμάτων. Ουσιαστικά, με την κατάργηση της λατρείας, καταργείται η εκκλησία. Όσο με ανέχεται ο Θεός θα τον υπηρετώ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.  

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments