Αρχική Αθλητικά νέα Εθνική Ελλάδας: Σε 90′ διακυβεύονται μία πρόκριση και ένα αήττητο σερί!

Εθνική Ελλάδας: Σε 90′ διακυβεύονται μία πρόκριση και ένα αήττητο σερί!

0
Dodekanisos

Η Εθνική Ελλάδας αναμένεται να αντιμετωπίσει απόψε (12/10, 21:45, OPEN TV – COSMOTE SPORT 1HD), στη Σόλνα της Στοκχόλμης την Εθνική Σουηδίας. Η κρισιμότητα της αναμέτρησης είναι μεγάλη. Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί «τελικός» από τους Έλληνες. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας, βρίσκεται αντιμέτωπο με δύο προκλήσεις.

Η Εθνική Ελλάδας χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες της! 

Αρχικά η Εθνική πρέπει να νικήσει τους Σουηδούς -σαφώς μία καλύτερα δομημένη ομάδα- για να τους πιάσει στην βαθμολογία. Ούτως ώστε, να μην χαθεί το «τραίνο» της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η νίκη ισοδυναμεί με συμμετοχή στα playoffs πρόκρισης του Μουντιάλ 2022. Σε κάθε άλλη περίπτωση (νίκη των Σκανδιναβών), η Σουηδία θα «κλειδώσει» την δεύτερη θέση και θα παίξει τα… ρέστα της για την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο με την Εθνική Ισπανίας.

Η βαθμολογία

1. Ισπανία 13 (σε 6 αγώνες) Γκολ 13-5 (+8)

2. Σουηδία 12 (σε 5 αγώνες) Γκολ 10-3 (+7)

3. Ελλάδα 9 (σε 5 αγώνες) Γκολ 7-4 (+3)

4. Κόσοβο 4 (σε 6 αγώνες) Γκολ 3-12 (-9)

5. Γεωργία 1 (σε 6 αγώνες) Γκολ 2-10 (-8)

* Προκρίνεται ο πρώτος του κάθε ομίλου. Ο δεύτερος κάθε ομίλου θα αγωνιστεί στα playoffs. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια είναι: 1) Διαφορά τερμάτων 2) Καλύτερη επίθεση 3) Μεταξύ τους παιχνίδια (α. βαθμοί, β. διαφορά τερμάτων, γ. καλύτερη επίθεση, δ. καλύτερη εκτός έδρας επίθεση αν εμπλέκονται μόνο δύο ομάδες).

Παραμένει δύο χρόνια αήττητη σε επίσημες αναμετρήσεις!

Σε δεύτερο βαθμό η πρόκληση αφορά το αήττητο σερί. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Εθνική Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, μπορεί να δυσκολεύεται να κερδίσει. Όμως το ίδιο δυσκολεύονται και οι αντίπαλοί της να την… νικήσουν! Όπως, αναφέρει και το «ΑΠΕ-ΜΠΕ», η 12η Οκτωβρίου μπορεί να εξελιχθεί σε «σημαδιακή» ημερομηνία για την Εθνική του Τζον φαν’ τ Σχιπ. 

Ειδικότερα ο «άτυπος» τελικός για την Εθνική Ελλάδας, θα διεξαχθεί ακριβώς δύο χρόνια μετά την τελευταία ήττα που υπέστη, σε επίσημο επίπεδο. Το ημερολόγιο έγραφε 12 Οκτωβρίου 2019. Τότε οι ποδοσφαιριστές του Ολλανδού τεχνικού, είχαν ηττηθεί από την Εθνική Ιταλίας για τα προκριματικά του EURO 2020 με 2-0. Τα γκολ είχαν σημειώσει οι Ζορζίνιο (63′ πέναλτι) και Μπερναρντέσκι (78′).

Από τότε μέχρι σήμερα, η Εθνική Ελλάδας του Τζον φαν’ τ Σχιπ μετράει 11 νίκες κι επτά ισοπαλίες σε 18 επίσημες αναμετρήσεις (συμπεριλαμβανομένων των φιλικών)! Την ίδια στιγμή οι Έλληνες έχουν σημειώσει 27 γκολ και έχουν δεχθεί 15! Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η Εθνική έχει υποστεί μόλις δύο ήττες. Ωστόσο προήλθαν σε φιλικούς αγώνες και συγκεκριμένα με 2-1 από την Εθνική Αυστρίας και την Εθνική Ελβετίας.

Αναλυτικά, οι επίσημοι αγώνες (σ.σ. εξαιρουμένων των φιλικών) στο αήττητο σερί της Εθνικής: 

screenshot / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική μπορεί να προκριθεί και με ήττα. Ενώ ένα πιο τρελό σενάριο θέλει την Εθνική στην πρώτη θέση! Ωστόσο αυτά μοιάζουν και είναι ουτοπικά. Ας προβεί απόψε στο καθήκον της η Ελλάδα και μετά… βλέπουμε! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments