Αρχική Επικαιρότητα Εικόνες από τις καμένες περιοχές της Αττικής, κάηκαν 80 σπίτια

Εικόνες από τις καμένες περιοχές της Αττικής, κάηκαν 80 σπίτια

0
Dodekanisos

Δυστυχώς αποκαρδιωτικές είναι οι πρώτες εικόνες από τις περιοχές τις Αττικής που τυλίχτηκαν στις φλόγες από το μεσημέρι της Τρίτης. Αρκετά μεγάλες εκτάσεις πράσινου που εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 8.000 και 10.000 στέμματα αλλά και περιουσίες σε Βαρυμπόμη, Τατόι και Θρακομακεδόνες έγιναν στάχτη. Στην περιοχή επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και εναέρια μέσα που δίνουν μάχη έως και αυτήν την ώρα για την κατάσβεση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα στην πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Τα ενεργά μέτωπα υπάρχουν ακόμα σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Τατόι. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε ενημέρωση που έκανε μετά από σύσκεψη στο κινητό συντονιστικό κέντρο ανέφερε ότι έχει μείνει μόλις ένα μέτωπο ενεργό και τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση, τονίζοντας ότι στόχος είναι να οριοθετηθεί η φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη φωτιά καταστράφηκαν 80 σπίτια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε της γυναίκες και τους άντρες της πυροσβεστικής και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά, και εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments