Αρχική Videos Εγκρίθηκε τελικά το 10ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Εγκρίθηκε τελικά το 10ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

0

Συμφώνησε τελικά η ΕΕ στο 10ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το νέο πακέτο εγκρίθηκε, μια ημέρα μετά την επέτειο ενός έτους από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας και μετά από έντονες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών-μελών του μπλοκ.

Ανακοινώνοντας το πακέτο, ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ Josep Borrel έκανε λόγο για ενότητα του μπλοκ στην επίδειξη της αντιρωσικής του στάσης και κατηγόρησε κατηγορηματικά τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι « κλιμάκωσε αυτήν την παράνομη επίθεση, εξοπλίζοντας τον χειμώνα, το φαγητό και την πείνα. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση στη Ρωσία και θα το κάνουμε για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο Μπορέλ.

Οι νέοι περιορισμοί περιλαμβάνουν επίσης νέες απαγορεύσεις εξαγωγών σε διάφορα είδη, συγκεκριμένα «ηλεκτρονικά, εξειδικευμένα οχήματα, ανταλλακτικά μηχανών, ανταλλακτικά για φορτηγά και κινητήρες τζετ, καθώς και αγαθά για τον κατασκευαστικό τομέα». Εκτός από αυτό, το μπλοκ απαγόρευσε σε οποιονδήποτε Ρώσο υπήκοο να κατέχει θέσεις στα διοικητικά όργανα των «κρίσιμων υποδομών και οντοτήτων» της ΕΕ, λέγοντας ότι η «επιρροή» της Μόσχας σε τέτοιους τομείς «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία τους και τελικά να αποτελέσει και κίνδυνο για την παροχή βασικών υπηρεσιών στους ευρωπαίους πολίτες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments