Αρχική Videos Νέες αποκαλύψεις Hersch, “γι’ αυτό το λόγο ο Biden ανατίναξε τους αγωγούς”

Νέες αποκαλύψεις Hersch, “γι’ αυτό το λόγο ο Biden ανατίναξε τους αγωγούς”

0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζό Μπάιντεν αποφάσισε να ανατινάξει τους «Nord Streams» αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους, στόχος του ήταν να αποτρέψει τη Γερμανία και τη Δυτική Ευρώπη από το άνοιγμα του αγωγού φυσικού αερίου σε περίπτωση ακραίου ψύχους. H τοποθέτηση αυτή ανήκει στον γνωστό δημοσιογράφο, νικητή του βραβείου Πούλιτζερ Σέϊμουρ Χερς και έγινε κατά την διάρκεια αποκλειστικής του συνέντευξης στο RT.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή ήταν η ουσία της επιχείρησης:
«Να κάνουμε την Ευρώπη, και συγκεκριμένα τη Δυτική Ευρώπη, να συνεχίσει να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, τροφοδοτώντας έναν ξεκάθαρο πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας που διεξάγεται αυτή τη στιγμή».

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος είπε επίσης ότι «στους επιχειρηματικούς κύκλους που συνδέονται με τους αγωγούς φυσικού αερίου, κανείς δεν θα πίστευε ότι η Ρωσία από μόνη της προκάλεσε τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream. Όλοι καταλαβαίνουν ότι θα ήταν πλήρης τρέλα από τη ρωσική πλευρά», τόνισε ο Χερς. Αποκαλύψε επίσης ότι η ομάδα σχεδιασμού της έκρηξης αναστατώθηκε όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε δημόσια ότι ήξερε πώς να σταματήσει τον αγωγό.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh δημοσίευσε ένα κείμενο για την έρευνά του για τις εκρήξεις στο δίκτυο φυσικού αερίου. Στο άρθρο, ο Hersh αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ «Baltops» το καλοκαίρι του 2022, Αμερικανοί δύτες τοποθέτησαν εκρηκτικά κάτω από τους αγωγούς «North Stream», που ενεργοποιήθηκαν τρεις μήνες αργότερα από τους Νορβηγούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments