Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Εγκλωβισμένος ο Μητσοτάκης, χάνει το παιχνίδι…

Εγκλωβισμένος ο Μητσοτάκης, χάνει το παιχνίδι…

0
Dodekanisos

Είναι φανερό πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του και βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή σε ότι αφορά το μέλλον του στην ηγεσία της χώρας. Και δεν είναι τυχαίο το ότι ολισθαίνει από το ένα σοβαρό λάθος στο άλλο, με αποκορύφωμα φυσικά το τελευταίο πακέτο μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού που είναι …προκλητικό.

Από τη μια η «δωροδοκία» των 150 ευρώ στους νέους που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και από την άλλη η απόφαση για τον διαχωρισμό των πολιτών ανάλογα με το αν έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι, δημιουργούν ένα βαρύ κλίμα το οποίο έχει πολλές πιθανότητες να γυρίσει …μπούμερανγκ στην κυβέρνηση. Επιπρόσθετα η πρόσφατη επίσκεψη του στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών από τον οποίο ζήτησε να κάνουν οι ιερείς …κήρυγμα στο ποίμνιο  να κάνει τα εμβόλια, προκαλεί και εξοργίζει ακόμα περισσότερο το μεγαλύτερο ποσοστό των Χριστιανών.

Το θέμα των 150 ευρώ είναι από μόνο του …εξευτελιστικό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Και είναι μια …γκέλα της κυβέρνησης. Ακόμα μεγαλύτερη όμως είναι η απόφαση για την εστίαση και για τα γήπεδα. Ενώ ξέρει ότι το ποσοστό εμβολιασμένων στην Ελλάδα ρεαλιστικά δεν ξεπερνάει το 40%, παίρνει ένα μέτρο το οποίο είναι ανεφάρμοστο. Ποιος επιχειρηματίας θα δεχθεί να στηριχθεί μόνο στους εμβολιασμένους όταν οι περισσότεροι …βαράνε μύγες και ψάχνουν πελάτες με τα κιάλια;

Αλλά και στα γήπεδα. Ποια ομάδα, ειδικά από αυτές της Περιφέρειας θα ακολουθήσει μια οδηγία που είναι ουσιαστικά αυτοκαταστροφική. Αν ένας σύλλογος στη Ρόδο για παράδειγμα, σε κανονικές συνθήκες έκοβε 500 εισιτήρια, με βάση το ότι οι εμβολιασμένοι δεν είναι πάνω από 40%, δεν θα μπορεί να κόψει πλέον ούτε τα 250!

Η ίδια η καθημερινότητα δηλαδή είναι προφανές ότι θα …ακυρώσει τα μέτρα αυτά και είναι πραγματικά απορίας άξιο πως το επιτελείο της κυβέρνησης δεν μπορεί να …διαβάσει τι θα γίνει σε λίγο καιρό. Οδηγούμαστε παράλληλα σε εσωτερικές εντάσεις και διαμάχες μεταξύ εμβολιασμένων και μη και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για την επόμενη ημέρα της χώρας μας.

Ο Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί σε μερικά …ακροδεξιά στελέχη του κόμματος του που εδώ και καιρό φαίνεται ότι του ζητούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα (θέλοντας να …υπηρετήσουν το χρήμα και τα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών που κερδίζουν από όλο αυτό) και προσπαθώντας κάπως να το …ισορροπήσει πέφτει από τη μια …λούμπα στην άλλη, σε βάρος φυσικά του Ελληνικού λαού.

Η επόμενη ημέρα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη για τον ίδιο καθώς καλείται πλέον να διαχειριστεί τις έντονες αποδοκιμασίες και αντιδράσεις ολοένα και περισσότερου δυσαρεστημένου κόσμου, με τις συνέπειες να είναι πραγματικά απρόβλεπτες. Ειδικά αν το ποσοστό των εμβολιασμών (πάνω στο οποίο έχει επενδύσει πολλά αυτή η κυβέρνηση) δεν αυξηθεί δραματικά μέχρι και το φθινόπωρο…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments