Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα ΚΥΠΡΟΣ: Αλλαλούμ με τα βραχιολάκια για ανεμβολίαστους

ΚΥΠΡΟΣ: Αλλαλούμ με τα βραχιολάκια για ανεμβολίαστους

0
Dodekanisos

Τεράστιος σάλος προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, όταν ο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φέρουν ειδικό βραχιολάκι οι μη εμβολιασμένοι. Σε ερώτηση αν υπάρχει τέτοια σκέψη, ο Πρόεδρος είπε «θα το σκεφτούμε». Όπως ήταν φυσικό κάτι τέτοιο προκάλεσε αίσθηση και έγινε viral στα social media των Κυπρίων και όχι μόνο.

Τεράστιες οι αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης που οδήγησαν σε διάψευση

Με τι 70% του πληθυσμού κάτω των 40 χρόνων να είναι ανεμβολίαστοι η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες, τόσο στα social media των Κυπρίων όσο και εκτός συνόρων, μιας και η είδηση έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου. Έτσι, μια μέρα μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, προσπαθώντας να μετριάσει τις εντυπώσεις, προχώρησε σε διάψευση τέτοιου ενδεχομένου. Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε σχέση με δημοσιεύματα για πιθανή χρήση «βραχιολιού» για τους πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν, διευκρινίζεται ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο»

Μεγάλα προβλήματα μπορεί να φέρει ο κοινωνικός διχασμός

Αυτή η είδηση από την Κύπρο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλα παραδείγματα ανά τον κόσμο που δείχνουν ότι προωθώντας τον κοινωνικό διχασμό δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως οι καταστάσεις που δημιουργούνται πιέζουν μια κοινωνία που ήδη βρίσκεται στα όρια της, μετά και από ενάμιση χρόνο πανδημίας και όποιος το κάνει παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments