Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Δοκιμασία στην Πολίχνη

Δοκιμασία στην Πολίχνη

0
diagoras_ilisiakos
Dodekanisos
Η αυλαία του δεύτερου γύρου της Β’ εθνικής ανοίγει αύριο (29/1) και ο Διαγόρας δοκιμάζεται στο κλειστό της Πολίχνης με αντίπαλο την Αναγέννηση / Φλόγα η οποία αγωνίζεται να παραμείνει στην κατηγορία. Η αποστολή της ομάδας αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι για τη Θεσσαλονίκη με τους Βογιατζή, Γκαβανόπουλο, Γκογκίδη, Κουνούπη, Λαγουδάκη, Ντέντα, Παρδακά και Χρύση. Στη συμπρωτεύουσα θα συναντήσει τους συμπαίκτες του και ο Παναγιωταράκος ο οποίος δεν αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη ΜΕΝΤ.
Ο Γιάννης Τσακίρης μίλησε στο diagoras.gr και αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι: «Η Αναγέννηση / Φλόγα παίζει το τελευταίο της χαρτί. Άλλαξε και προπονητή μέσα στην εβδομάδα και πάντα μία τέτοια αλλαγή δημιουργεί προσδοκίες. Είναι, όμως, παιχνίδι χωρίς αύριο για τους αντιπάλους μας κι αυτό αυξάνει το βαθμό δυσκολίας. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε και πάλι το ρυθμό μας γιατί η διακοπή των εορτών μας επηρέασε. Δουλέψαμε όσο καλύτερα γινόταν αυτή την εβδομάδα. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Πιστεύω, ωστόσο, ότι από εμάς εξαρτάται το τελικό αποτέλεσμα».
Στο ματς της πρεμιέρας, ο Διαγόρας πήρε τη νίκη με 104-101 στη δεύτερη παράταση όμως ο Γιάννης Τσακίρης θεωρεί πως ο αυριανός αγώνας θα είναι τελείως διαφορετικός: «Τα δύο παιχνίδια δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Στους 3-4 πρώτους μας αγώνες τα σκορ πήγαιναν στους 80-90 πόντους. Εμείς δεν είχαμε καθόλου παιχνίδια στα πόδια μας και ουσιαστικά ξεκινήσαμε τη σεζόν έχοντας παίξει μόνο με τον Ηλυσιακό (σ.σ. για το Κύπελλο). Τώρα πια έχουμε ρόλους μέσα στην ομάδα, έχουμε αποκτήσει συνοχή παρότι είμαστε λίγοι σε αριθμό.  Και η Αναγέννηση / Φλόγα δεν είναι ίδια. Έχει αλλάξει τρεις προπονητές, ο Μούμογλου σταμάτησε και τώρα επανήλθε, ο Ζώτος σταμάτησε κι αυτός. Γενικότερα, οι δύο ομάδες δεν είναι τώρα στην ίδια κατάσταση με το ματς της πρεμιέρας».
Σε έναν σύντομο απολογισμό του πρώτου γύρου, ο τεχνικός του Διαγόρα σχολίασε: «Ξεχώρισαν δύο ομάδες, ο Αίολος και ο Φιλαθλητικός και θεωρώ ότι δικαιωματικά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Βγάλανε στο γήπεδο αυτό που έπρεπε για να είναι στην κορυφή.
Σε ό,τι αφορά εμάς, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για όσα έχουν καταφέρει ως τώρα. Ανταποκρίθηκαν και στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες. Το ρόστερ μας είναι μικρό αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά και έχουμε το κεφάλι κάτω. Πραγματικά, δεν φοβόμαστε κανέναν. Μέσα στην έδρα μας χάσαμε από τον Αίολο και από τη Νίκη στον πόντο ενώ κερδίζαμε 24π. μέχρι το 4ο δεκάλεπτο. Τώρα θα περιμένουμε και το Ηράκλειο και την ΚΑΠ. Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι σε κανέναν».
Αν και η ομάδα της Ρόδου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τη Νίκη Βόλου, το Ηράκλειο και την ΚΑΠ, ο Γιάννης Τσακίρης προτιμά να κρατάει χαμηλούς τόνους: «Νομίζω ότι δίκαια είμαστε στην 3η θέση όπως και οι υπόλοιπες ομάδες αλλά αυτό το καταφέραμε γιατί κοιτούσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είναι προτιμότερο να μείνουμε προσγειωμένοι και να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Δεν ξέρουμε πού μπορούμε να φτάσουμε και φυσικά δεν επαναπαυόμαστε! Όμως, ο πρωταρχικός μας στόχος, αυτός της παραμονής, δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Κατά τη γνώμη μου, η παραμονή θα παιχθεί στις 11-12 νίκες, έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο και παρότι είμαστε πολύ κοντά στο να τον πετύχουμε, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα έως ότου το καταφέρουμε».

πηγή: www.diagoras.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments