Αρχική Videos Δικαστής του Τέξας, “τρέχει” τον FDA!

Δικαστής του Τέξας, “τρέχει” τον FDA!

0
Dodekanisos

Δικαστική απόφαση στο Τέξας, υποχρεώνει τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να δώσει δέκα φορές πιο γρήγορα στη δημοσιότητα  τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε η αδειοδότηση των εμβολίων της Moderna για τους ενήλικες και της Pfizer για τα παιδιά. Η απαίτηση είναι να δημοσιοποιηθούν όλα τα έγγραφα μέχρι τα μέσα του 2025 αντί σε 23.5 χρόνια όπως φέρεται να είχε ζητήσει ο FDA. Το θέμα έφθασε ως το δικαστήριο μετά από την απόφαση των γονιών ενός παιδιού για το οποίο υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκε από εμβόλιο, να ακολουθήσουν τη νομική οδό κάνοντας αγωγή.

«Η δημοκρατία πεθαίνει πίσω από κλειστές πόρτες», τονίζει στην απόφαση του ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Mark Pittman  ( pdf ), που εκδόθηκε στις 9 Μαΐου και η οποία απαιτεί από τον FDA να παράγει τα δεδομένα για τα συγκεκριμένα εμβόλια με μέσο ρυθμό τουλάχιστον 180.000 σελίδες το μήνα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο FDA είχε υποστηρίξει ότι θα ήταν «ανέφικτο» να κυκλοφορήσουν οι εκτιμώμενες 4,8 εκατομμύρια σελίδες με περισσότερες από 1.000 έως 16.000 σελίδες το μήνα, κάτι που θα χρειαζόταν τουλάχιστον 23,5 χρόνια. Ο ίδιος δικαστής, τον Ιανουάριο του 2022, ανάγκασε τον FDA να παράγει όλα τα δεδομένα του για το εμβόλιο της Pfizer για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω με ρυθμό 55.000 σελίδων το μήνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments